Liceul Teologic din Târgu Jiu pregăteşte viitorii preoţi şi nu numai

Liceul Teologic din Târgu Jiu vine în întâmpinarea absolvenţilor claselor a VIII-a cu oferte care mai de care mai atractive. În anul şcolar viitor vor exista patru clase de a IX-a, două în domeniul vocaţional şi două pe filiera teoretică. Certificatul dobândit la finalizarea studiilor le dă posibilitatea absolvenţilor acestei unităţi de învăţământ să găsească cu uşurinţă  un loc de muncă sau să devină preoţi, dacă vor urma şi studiile universitare. Pentru cei care vor dori să urmeze una dintre cele două specializări în domeniul vocaţional se pot înscrie pentru examen în perioada 10-17 iulie.

Absolvenţii Liceului Teologic, cursanţi ai specializărilor Teologie Pastorală sau Patrimoniu Cultural, au posibilitatea să găsească un loc de muncă foarte uşor. Certificatul de atestare profesională dobândit de absolvenţi la încheierea studiilor este suficient pentru a putea lucra ca pictor sau cântăreţ bisericesc, calificări care în prezent sunt foarte solicitate pe piaţa muncii. “Liceul Teologic este un liceu vocaţional, după patru ani de studiu, absolvenţii de la Teologie Pastorală primesc o diplomă de atestat, pe baza acesteia pot fi încadraţi în câmpul muncii cu carte de muncă având calificarea de cântăreţ bisericesc, iar cei de la profilul Patrimoniu Cultural se pot încadra în câmpul muncii având calificarea de tehnică de pictură şi de grafică-restaurare. De aceea considerăm că acest liceu oferă şi astăzi şi va oferi şi în viitor o alternativă pe piaţa muncii pentru nişte profesii care sunt încă foarte căutate, având în vedere că multe biserici nu au post de cântăreţ bisericesc, nu au oameni calificaţi pe aceste posturi şi pentru absolvenţii specializării Patrimoniu Cultural sunt foarte multe echipe de pictori care caută ucenici pentru restaurarea de biserici”, a declarat Pr. Prof. Dr. Nicuşor Popescu, directorul Liceului Teologic din Târgu Jiu.  

Oferta educaţională

În anul şcolar 2013-2014, Liceul Teologic din Târgu Jiu pune la dispoziţia absolvenţilor de gimnaziu patru clase de a IX-a. “Oferta educaţională a liceului nostru cuprinde două clase pe parte vocaţională, de Patrimoniu Cultural şi Teologie Pastorală şi două clase de Filologie. În perioada 10-17 iulie va avea loc înscrierea pentru a doua etapă pentru clasele vocaţionale. Examenul se va desfăşura în perioada 18-19 iulie, urmând ca rezultatele să fie afişate în data de 20 iulie. La specializarea Filologie, înscrierea în cele două clase se face pe bază de cod, aşa cum se face pentru orice liceu, opţiunea având numărul 133”, a precizat directorul Nicuşor Popescu.

Absolvenţii claselor a VIII-a care doresc să urmeze una dintre secţiile vocaţionale, Teologie Pastorală sau Patrimoniu Cultural, pot solicita la secretariatul liceului tematica de examen sau o pot consulta pe site-ul Patriarhiei Române. Proba scrisă la cele două specializări vocaţionale constă într-o lucrare scrisă din subiecte parcurse în timpul anilor de studiu.

Vizualizări: 357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: