Locuri libere la facultăţile din UCB

Aproape 600 de locuri au rămas neocupate la toate formele și specializările Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu după prima sesiune de admitere. Procentul de ocupare al locurilor în acest moment este de 66%, în condițiile în care din totalul de 1666 de locuri au fost ocupate 1095. Cele mai atractive specializări au fost Kinetoterapia, Contabilitatea și Ingineria și Protecția Mediului. La polul opus se află forma de învățământ la distanță, locurile de aici sperând a fi ocupate în toamnă.

Absolvenții gorjeni au căutat în acest an specializări precum Kinetoterapia, Contabilitatea și Ingineria mediului, puse la dispoziție de facultățile Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Secretarul de admitere Nicolae Ecobici a declarat că gradul de ocupare la programul de licență Kinetoterapie și motricitate specială din cadrul Facultății de Științe Medicale și Comportamentale este de 100%. La Științe Economice foarte căutată a fost în acest an specializarea Contabilitate, având un grad de ocupare de 99%, la Facultatea de Inginerie, specializarea Ingineria și protecția mediului în industrie locurile s-au ocupat în proporție de 86%. Cele mai mari medii de intrare au fost la Automatică și informatică aplicată, de 9.7, la Managementul energiei, de 9.66, la Tehnologia construcțiilor de mașini, de 9.65, ce fac parte din Facultatea de Inginerie.  Prima medie la Kinetoterapie a fost 9.68, iar la Contabilitate 9.6.  Față de anul trecut, când UCB a deținut și un absolvent cu media de admitere 10.00, de această dată nu s-a mai întâmplat acest lucru. S-a intrat și cu medii mici, la forma cu taxă fiind și tineri care au intrat cu medii de 6.00.

DISTANŢĂ

Cele mai puține cereri s-au înregistrat în sesiunea din vară la formele de ID ale specializărilor din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși”. În urma primei sesiuni au rămas libere aproape 600 de locuri. La licență gradul de ocupare a locurilor a fost de 66%, iar la masterat de 64%. Locurile rămase libere vor putea fi ocupate în sesiunea din toamnă. Astfel, la unele facultăți se vor putea face înscrieri în perioada 10-16 septembrie, 6-12 septembrie.

LOCURI

În cazul în cazul în care va apărea Hotărârea de Guvern se va putea organiza admitere în sesiunea din septembrie și la Asistență Generală, pe 20 de locuri, la Sculptură, pe 20 de locuri și la Limba și literatura engleză-limba și literatura română, unde se vor pune la dispoziție 60 de locuri. Acestea sunt programe autorizate recent de Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: