Locuri puţine în grădiniţe

Problema locurilor din grădiniţe este departe de a se rezolva la nivelul municipiului Tg-Jiu. Deşi nu au început înscrierile, majoritatea părinţilor a mers deja la grădiniţe, făcând cereri pentru a-şi înscrie copiii în grupa mică. Reprezentanţii inspectoratului şcolar speră să nu fie probleme şi toţi copiii să poate merge la grădiniţă din toamnă, chiar dacă se va depăşi numărul de locuri în grupe.
Locuri puţine, cereri multe

Locurile puţine din grădiniţe i-au împins pe părinţi să meargă din timp să facă cereri pentru a-şi înscrie copiii. Până în acest moment au fost depuse peste 900 de cereri la cele 14 grădiniţe de stat din municipiul Tg-Jiu. Mai sunt disponibile aproximativ 200 de locuri, însă reprezentanţii inspectoratului şcolar cred că sunt foarte puţine în raport cu numărul mare de cereri care au fost depuse. O altă soluţie ar fi grădiniţele particulare, însă taxele foarte mari îi determină pe părinţi să opteze pentru una de stat.
Reprezentanţii grădiniţelor susţin că sunt foarte multe cereri din partea părinţilor care vor să-şi înscrie copiii şi se văd nevoiţi să facă o selecţie. În perioada următoare se vor organiza şedinţe cu părinţii care au depus cereri de înscriere şi vor fi acceptaţi numai copiii care au domiciliul în imediata apropiere a grădiniţelor şi dacă ambii părinţi au un loc de muncă stabil. Cu toate acestea se va depăşi numărul de copii în fiecare grupă.
În această perioadă se depun doar cererile pentru un loc într-o grădiniţă de stat, urmând ca de la întâi iunie să se facă înscrierile propriu-zise.


Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: