Locurile unde se adună cele mai multe bacterii şi cum se curăţă

Foarte multe persoane cred că vasul de toaletă este cel mai murdar loc din casă și, din acest motiv, este cel mai dificil de curățat. Din păcate există locuri mult mai murdare, unde se găsesc populații întregi de bacterii despre care puţini dintre oameni conştientizează.

Tigaia care s-a ars, covorul murdar, blenderul, bateria de duş sau filtrul de la hotă au de asemenea foarte mulţi microbi dacă nu sunt curăţate  prea des. Pentru a curăța astfel de locuri nu este necesar să cumpărați produse scumpe, uneori fiind suficient să folosiți ceea ce aveți deja la îndemână.

1.Tigaia care s-a ars

Dacă folosiți frecvent acest accesoriu de bucătărie în scopul preconizat, atunci nu este de mirare că seamănă cu un coș de fum. Pentru a întoarce tigăilor aspectul inițial, trebuie doar să folosiți o pastă obișnuită de dinți. Aplicați-o pe suprafața murdară, așteptați cinci minute și spălați cu un burete. Rezultatul vă va surprinde plăcut.

2.Covorul murdar

Chiar și cea mai complicată murdărie de pe covoare nu reprezintă o problemă dacă cunoaște o metodă inedită de a  curăţa covorul:

Aveţi nevoie de amidon de porumb,bicarbonat de sodiu, cuișoare, câteva foi de dafin şi o  linguriță de borax.  Amestecați toate componentele, cât să obțineți o compoziție destul de omogenă şi aplicați amestecul pe suprafețele murdare, așteptați timp de 2 ore, apoi îl îndepărtați cu ajutorul aspiratorului.

3.Bateria pentru duș

Dacă bateria dumneavoastră s-a acoperit cu depuneri și a început să lucreze mult mai rău, ar trebui să utilizați o metodă simplă, dar foarte eficientă. O puneți într-o pungă de plastic în care turnați oțet. Fixați-o pentru comoditate. Același lucru îl puteți face și cu capul de duș. Peste 30 de minute, îndepărtați punga și bucurați-vă de un rezultat excelent.

4.Blenderul de  bucătărie

Turnați puțină apă în aparatul murdar, aproximativ ¼ din volum apoi adăugați o picătură de soluție pentru vase și porniți blenderul timp de 10 minute. Nu uitați să-l acoperiți cu capac. Nu vă rămâne decât să scurgeți apa și să clătiți blenderul sub jet de apă.

5.Filtrul pentru hotă

Umpleți o cratiță încăpătoare cu apă și o dați în clocot. Adăugați un pahar de bicarbonat de sodiu. Înmuiați filtrul în soluție și îl fierbeți timp de câteva minute.

Vizualizări: 2,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: