Locurile vacante din Primăria Ţânţăreni rămân neocupate

O treime din posturi sunt vacante la Primăria Ţânţăreni, dar puţini sunt cei care participă atunci când se scoate vreun post la concurs. Primăriţa Maria Vasilescu crede că de vină sunt salariile mici.

Maria Vasilescu, primarul localităţii Ţânţăreni, spune că numărul salariaţilor din primărie nu depăşeşte 30, deşi organigrama prevede 44 de posturi raportate la populaţia comunei. Primăriţa spune că deşi a scos posturile la concurs, nimeni nu îşi doreşte să lucreze pe salarii atât de mici. „Am aprobate 44 de posturi, dar am foarte multe vacante. Am scos la concurs postul de contabil şef şi nu a venit nimeni, am scos la concurs postul de inspector pe urbanism şi nu a venit nimeni pentru că pentru acest post e nevoie să fie inginer constructor, iar un inginer constructor nu va veni niciodată la primăria Ţânţăreni cu 800 de lei lunar, preferă companiile mari unde câştigă bani mulţi”, a declarat Maria Vasilescu, primarul din Ţânţăreni.

În perioada următoare, primăria va scoate la concurs un post la Gospodărie Comunală şi un post de responsabil cu situaţiile de urgenţă. „Am nevoie urgent de o persoană pe situaţii de urgenţă şi pe gospodărie comunală pentru că angajatul de acolo îşi ia concediu fără plată un an”, a adăugat Vasilescu. Posturi vacante ar mai fi în cadrul Poliţiei Locale Ţânţăreni, dar şi pe proiecte europene.

Pentru prima dată în cele cinci mandate, primarul localităţii Ţânţăreni se plânge de lipsa banilor. Primarul Maria Vasilescu a spus că bugetul de anul acesta este mult mai mic faţă de anul trecut şi că se gândeşte să acceseze un credit bancar. „Bugetul este mult mai mic faţă de anul trecut, cred că o să fie nevoie să accesăm un credit bancar ca să asigurăm proiectele. Ar fi pentru prima dată în cinci mandate când aş face credit bancar”, a spus Maria Vasilescu, primarul din Ţânţăreni.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: