Lotul evazioniştilor de extinde la opt. Şapte sunt după gratii

Poliţiştii au reţinut încă două persoane, bărbaţi de 30 şi respectiv 32 de ani, în dosarul privind evaziunea fiscală realizată prin luarea în leasing a unor utilaje. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Până acum au mai fost reţinute în arest cinci persoane în aceeaşi cauză, o alta fiind cercetată în stare de libertate. Prejudiciul produs în acest dosar unei firme de leasing se ridică la 800.000 de euro.

 La data de 10.06.2010, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au prezentat cu propunere de arestare preventivă Parchetului, respectiv Tribunalului Gorj, pe Ionuţ A.L., de 32 ani, din municipiul Râmnicu-Vâlcea, Judeţul Vâlcea, cercetat pentru comiterea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. Cu această ocazie instanţa de judecată a emis pe numele suspectului, mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile şi a dispus introducerea acestuia în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

Tot în cursul zilei de ieri, alţi doi bărbaţi, suspectaţi că în anul 2009 i-au ajutat pe B. I. Marian şi Dan M.D., să obţină finanţări în sistem leasing prin folosirea de documente financiar-contabile false, pentru achiziţionarea de utilaje folosite în domeniul construcţiilor, utilaje pe care, ulterior, le-au înstrăinat în mod fraudulos, prejudiciind societatea de leasing cu suma de 800.000 Euro, au ajuns în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

Cei doi suspecţi, Marius A.P., de 30 ani şi Emanuel S., de 32 ani, ambii din Bucureşti, se sustrăgeau urmăririi penale, însă, urmare a unei acţiuni derulate pe raza localităţii de domiciliu, au fost depistaţi şi reţinuţi .

 Poliţiştii de investigare a fraudelor i-ai reţinut pe suspecţi pe bază de ordonanţă şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Gorj, urmând ca astăzi, 11 iunie, să îi prezinte Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de înşelăciune. 

Poliţiştii de investigarea fraudelor continuă cercetările pentru identificarea tuturor membrilor grupului infracţional şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: