„Lotul” Fluerătoru, „iertat” de 2000 de lei!

Condamnare finală pentru inculpații trimiși în judecată de procurorii gorjeni în dosarul ce vizează modernizarea drumului dintre Miculești și Știucani, mai mulți foști directori din mineritul motrean, împreună cu sindicalistul Cristea Fluerătoru, primind ieri verdictul decis de magistrații Curții de Apel Craiova. Cap de afiș în dosar este fostul sindicalist Cristea Fluerătoru, dar ancheta procurorilor i-a avut în vizor pe foștii directori Vasile Crețan, Nicolae Giuran, Florentin Pătru și Sandu Benga, cel din urmă decedând pe parcursul procesului de la Târgu Jiu.

Pedepsele stabilite inițial de judecătorii gorjeni au fost de câte 3 ani de închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care inculpații trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților. Sentința a fost dată acum un an la Judecătoria Târgu Jiu și prevede inclusiv câte 100 de zile de muncă în folosul comunității, dar și obligația ca toți inculpații să despăgubească CE Oltenia cu aproape 1 milion de lei, singura modificare pe care au adus-o magistrații din Bănie la verdictul de la Târgu Jiu fiind tocmai valoarea despăgubirilor pe care foștii șefi trebuie să le achite către CEO.

„Desfiinţează în parte sentinţa sub aspectul laturii civile. Reduce despăgubirile civile de la 939.599,59 lei la 937.447 lei. În baza art.25 alin.3 C.P.P. Dispune desfiinţarea parţială, în limita lucrărilor facturate şi nerealizate în cuantum de 937.447 lei (conform raportului de expertiză tehnică şi contabilă revizuit şi completat - pag. 166 - 190, vol.7, dosar fond), a următoarelor înscrisuri: - procesele - verbale de recepţie lucrări încheiate la 07.12.2006; 05.05.2008; - facturile fiscale nr.3764624/2006; nr.4799993/2006; nr.4164388/2008 - situaţiile de lucrări care au stat la baza acestora; Menţine măsurile asigurătorii până la concurenţa sumei de 937.447 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei”, au decis ieri magistrații craioveni.

În dosarul respectiv inculpații au fost arestați preventiv vreme de mai multe luni, unul dintre ei, Cristea Fluerătoru, fiind inculpat și în alte dosare penale. Fostul sindicalist este acuzat de evaziune fiscală, firmele sale fiind anchetate de procurori pentru că ar fi folosit facturi fictive pentru a diminua baza impozabilă, ajungând astfel să plătească statului sume mai mici decât cele reale.

Vizualizări: 1,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: