Primarii au pârât minerii că nu au votat cu Ponta

Angajaţii carierei Peşteana din cadrul CE Oltenia spun că sunt sub teroare, mai ales în ultima perioadă, asta după ce primarii din localităţile pe raza căreia se întinde exploatarea minieră au mers la şeful unităţii şi i-au spus care sunt salariaţii care nu au votat cu candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Şeful carierei Peşteana, Mihai Mariescu, s-ar fi întâlnit miercuri cu primarii din Fărcăşeşti, Urdari şi Bîlteni, iar după discuţii şefii de sectoare le-au reclamat subalternilor că duc lipsă de echipamente din cauza opţiunii lor politice.

În timp ce liderii sindicali din „Univers” Nelu Roşca, Eugen Iovan, Adrian Marciuc şi Nicolae Bădiţa primeau instrucţiuni de la preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, ca să aducă cât mai multe voturi pentru Victor Ponta din rândul minerilor şi energeticienilor, primarii din zonele miniere au luat calea carierelor pentru a turna la şefii unităţilor salariaţii care la primul tur al alegerilor nu au votat candidatul PSD. După discuţii au şi început să apară repercusiuni asupra salariaţilor bănuiţi că au votat altfel faţă de cum doreau şefii lor.

Un angajat al carierei Peşteana, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a spus că după şedinţa avută de şeful carierei Mihai Mariescu cu cei trei primari Gheorghe Păsărin, Dănuţ Bălu şi Mihai Calotă, un şef de la sectorul Sud s-a luat de un muncitor reclamându-i că datorită faptului că nu a votat cu Victor Ponta nu primeşte echipamentele necesare pentru buna desfăşurare a activităţii. „Asta se întâmplă la noi unde este atâta teroare şi presiunea care se pune pe oameni. Au avut ieri o şedinţă la sediul UMC Peşteana cu primarii din zonă, din Urdari, Fărcăşeşti, Bîlteni, cu şefii de sectoare, cu conducerea din zonă. Au verificat toţi oamenii din Peşteana să vadă cam cum ar sta la alegeri. Primarii au spus cam cine nu a votat cu Ponta şi bineînţeles că după aceea au început să se ia de oameni. Un şef de sector i-a zis la un muncitor că nu-i dă conducerea unităţii materiale datorită faptului că este el împotriva lui Ponta, adică alta decât cea impusă de conducerea unităţii”, a spus minerul.

Faptul că în cariere sunt probleme cu asigurarea materialelor necesare se cunoştea deja. În primele 6 luni, CE Oltenia a cheltuit doar 1,4% din fondurile pentru lucrările de mentenanţă.  

Ce spun primarii

Directorul unităţii miniere, Mihai Mariescu, a spus că nu s-a întâlnit cu primarii. „Eu nu, nu m-am întâlnit cu niciun primar. Miercuri am fost pe la Seciuri cu domnul Vulpe, am avut altă problemă, în recunoaştere. Să ne împrumutăm de ceva ce avem nevoie aici. Nu cunosc cine s-a întâlnit cu cine s-a întâlnit”, a spus Mariescu.

Primarul din Urdari spune că nu a participat la aceste discuţii. „Nu am fost, pentru ce să mă duc la carieră? Eu sunt în comună, am treabă”, a spus Mihai Calotă, primarul comunei Urdari.

Şeful comunei Bîlteni, Gheorghe Păsărin, a spus că a discutat cu şeful carierei recent, dar nu miercuri. „Am fost eu miercuri la cariera Peşteana? Aveţi o informaţie greşită. Am discutat cu directorul carierei în ultima perioadă despre nişte probleme cu nişte terenuri, dar nu miercuri. Nu îmi aduc aminte când”, a comentat Păsărin.

CEASURI

Marţi a avut loc o altă acţiune electorală printr-o carieră a CE Oltenia. Primarul Dănuţ Bălu din Fărcăşeşti şi directorul carierei Roşia, Dumitru Horhoianu, au distribuit la salariaţii unităţii ceasuri de masă electorale, cu candidatul PSD la preşedinţia României, Victor Ponta.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: