Lotul „Ștefănoiu-BCR Novaci”, pedeapsa definitivă!

Justiția a mai pus punct final unuia din cele câteva dosare penale deschise cu ani în urmă de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, inculpații primind acum pedepse la care nu se așteptau și care nu îi trimit în spatele gratiilor.

Dosarul a primit sentința finală la Înalta Curte de Casație și Justiție, inculpatul considerat cap de afiș în procesul respectiv, pe lângă fostul șef al BCR Novaci, Sorin Popescu, fiind omul de afaceri Relu Ștefănoiu, retras din viața publică de când a avut probleme cu legea în urmă cu un deceniu.

Ștefănoiu a atacat inițial cu recurs o decizie a Curții de Apel Alba Iulia, prin care primea doi ani de închisoare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de patru ani. Pe parcursul procesului el a acceptat sentința și a renunțat să se mai judece la București, magistrații instanței supreme luând act de decizia sa. O pedeapsă similară cu a sa a primit și fostul om de afaceri din Vâlcea, Ion Marin, patron la grupul Rarora, firmă rasă de pe suprafața pământului după declanșarea anchetelor DNA. În ceea ce-l privește pe Sorin Popescu, acesta a contestat decizia de condamnare de la Alba de 3 ani cu suspendare și un termen de încercare de 5 ani, recursul său fiind respins acum la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Magistrații Înaltei Curți au admis însă recursul procurorilor în ceea ce-i privește pe alți inculpați din dosar, foști angajați ai BCR Novaci. Astfel, Ion Chiriac, Felicia Chiriac și Marilena Giurcă au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu suspendare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, ca în cazurile lui Ștefănoiu și Marin, o sentință de acest gen fiind pronunțată anterior și de Curtea de Apel Alba Iulia. Sentința a fost însă contestată și, ulterior, dosarul fiind trimis spre rejudecare la instanța respectivă, inculpații amânând cu câțiva ani un deznodământ care era previzibil.

Vizualizări: 473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: