Copil vândut unei familii de romi. Tatăl face plângere!

Mama unui copil de doar un an și opt luni din satul Bulbuceni, comuna Căpreni, are probleme cu oamenii legii, după ce soțul său a sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj cu privire la vânzarea acestuia către o familie de romi din Teleorman. Femeia neagă acuzațiile, dar recunoaște că a semnat un act cu familia adoptivă, pe motiv că nu a vrut să-l dea pe cel mic „ca pe un câine”. Băiețelul a fost recuperat de autorități și va rămâne în grija acestora.

Aurelia Bălărăianu e mamă în urma a două căsătorii. Din prima căsnicie are trei copii, toți fiind în grija asistenților maternali din Teleorman, județul său de baștină. Nu s-a înțeles cu primul soț și a pus ochii pe un gorjean din Căpreni, cu care are o fetiță de trei ani și jumătate și băiețelul de 1 an şi opt luni, care a ajuns pentru o vreme în casa unor romi tot din Teleorman. Femeia nu are acte legale cu actualul soț și, ca urmare, numele acestuia nu apare în documentele de naștere ale copiilor, ea putând să plece de la Căpreni fără nici un fel de probleme.

copil_vandut_capreni_5Așa a și făcut la începutul lunii mai, când a decis să se întoarcă pe meleagurile natale, părinții săi fiind decedați de mult timp. Soțul a aflat însă, între timp, că Aurelia ar fi rămas fără băiețelul lor și, ca urmare, a anunțat autoritățile, femeia spunând însă că l-a dat spre adopție unor romi fără să primească bani, ci doar ca să se asigure că acesta are condiții mai bune de trai. „Eu aici la Căpreni nu am posibilitățile lor și nici la mine la Teleorman nu este condiții pentru că eu nu am avut părinți, iar frații mei muncește pe o bucată de pâine. Romii când au venit la mine au zis că au vile, că au mașini și că îl pot crește pe copil fără probleme. Mi-au spus că au mai înfiat o fetiță, că ei nu pot avea copii, și că doresc să aibă și un băiat. Am făcut cu ei un act de mână, ca să nu-l dau așa ca pe un câine. Bani nu am luat nici măcar un leu, iar eu am spus că merg și la detectorul de minciuni oricând. Nu e o problemă, pentru că spun adevărul. Acum oricum am revenit aici acasă și doresc și eu și soțul meu să luăm copilul înapoi că ne-am împăcat și vrem să-l creștem”, declară mama.

Anchetele și minciunile

Cei de la Protecția Copilului Gorj nu o cred însă prea mult pe Aurelia pentru că, inițial, aceasta le-a declarat autorităților de la Căpreni că vor putea găsi băiatul la un centru de plasament din Alexandria, unde ea l-ar fi dus personal. Directorul adjunct Mircea Andrei spune că DGASPC Gorj a luat legătura cu colegii de la Teleorman, în baza apelului telefonic primit, iar cel mic a fost descoperit la familia de romi indicată prin telefon de tatăl copilului, care spunea că tranzacția s-ar fi făcut pe bani.

Aurelia a mai mințit odată autoritățile chiar la sfârșitul săptămânii trecute. Le-a vorbit jurnaliștilor despre înțelegerea scrisă pe care a făcut-o cu romii, pentru a parafa darea băiatului către aceștia, dar nu le-a spus nimic celor de la Primăria Căpreni care au întrebat-o despre acest lucru. „Mie nu mi-a spus de nicio hârtie semnată cu romii și nici că l-ar fi dat acestora. A spus că l-a dus ea la Protecția Copilului la Alexandria. Nu a vorbit cu mine de nicio familie de romi, despre nimic de genul acesta. Chiar dacă pe hârtia respectivă la care face referire nu se specifică vreo sumă, eu cred că situația ei se agravează, mai ales că a ascuns acest lucru”, spune Elena Ciobanu, asistentul social din cadrul Primăriei Căpreni.

Polițiștii din Teleorman au deschis o anchetă, dar le va fi, probabil, foarte greu să dovedească faptul că tranzacția s-a făcut pe bani. Chiar dacă mama minorului va fi găsită nevinovată din acest punct de vedere, cei de la Protecția Copilului Gorj dau asigurări că băiețelul nu va mai ajunge vreodată în contact cu aceasta. Cel mic va fi crescut de un asistent maternal profesionist, părinții săi naturali urmând să dea explicații în perioada următoare cu privire la cele întâmplate.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: