Un consilier PSD din Gorj, acuzat de infracţiuni bancare

Un consilier local a fost audiat ieri, alături de alte patru persoane, într-un dosar privind infracţiuni bancare, instrumentat de DIICOT Vîlcea. Consilierul Cosmin Roşoiu din Bumbeşti Piţic este fiul unui funcţionar de la APIA Gorj şi naşul fiicei primarului Michi Nioaţă.

Ieri dimineaţă poliţiştii din Vîlcea au descins la locuinţele unor persoane din Bumbeşti Piţic şi Turceni. Ei sunt suspectaţi că au falsificat carduri. Potrivit purtătorului de cuvânt de la IPJ Vîlcea, Alina Teodorescu, printre cei luaţi în colimator de poliţişti sunt şi cinci persoane din Gorj.

Printre cei audiaţi este şi Cosmin Roşoiu, consilier local PSD la Bumbeşti Piţic, care a lucrat o vreme în Marea Britanie şi atunci ar fi făcut ilegalităţi cu carduri. “Eu ştiu că nu a mai fost de câţiva ani în Anglia. Mă surprinde. Habar nu am. Eu îl ştiam copil liniştit. Mă uimeşte dacă e aşa. E naşul fiicei mele. Credeţi că îmi spune mie ce a făcut, nu este din familie, familia e soţia, copiii”, a declarat primarul din Bumbeşti Piţic, care a aflat de la presă despre percheziţii.

Primele informaţii vizau o anchetă privind acordarea subvenţiilor de către Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, deoarece Cosmin Roşoiu este fiul unui consilier de la această instituţie. Petre Roşoiu a spus că nu ştie ce acuzaţii i se aduc fiului. „L-am sunat pe fiul cel mare şi mi-a spus că nici el nu ştie de ce veniră şi-l luară pe cel mic. Nici el, nici fiu-meu al mare nu putu să mă lămurească“, a menţionat Petre Roşoiu. Deocamdată, DIICOT nu a oferit alte informaţii în acest caz.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: