Lovitură dată de ANAF unor firme din Gorj și București

Firme din Gorj și București au fost depistate de ANAF că au vândut produse cosmetice şi aparate de întreţinere corporală în valoare de aproximativ 62,5 milioane de lei, fără emiterea facturilor aferente. Faptele s-au produs în perioada 2015 - 2020. Produsele erau vândute online.

"În cadrul operaţiunii Mercur, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au identificat un grup de şase firme care, în perioada 2015 - 2020, au vândut online produse cosmetice şi aparate de întreţinere corporală în valoare de 62.502.228 lei fără emiterea facturilor aferente, producând un prejudiciu estimat bugetului de stat în valoare de 17,58 milioane lei, compus din TVA (10,04 milioane lei), impozit pe profit (7,47 milioane lei) şi impozit pe veniturile microîntreprinderilor (64.312 lei)", a transmis ANAF.

Firmele depistate funcţionau în 21 de sedii şi puncte de lucru distincte din judeţul Gorj şi Bucureşti, inclusiv la domiciliile membrilor familiei persoanelor implicate.

Produsele erau importate din China, oferite spre vânzare prin intermediul a trei website-uri proprii şi livrate prin curier către persoane fizice, fără emiterea facturilor aferente.

"Pentru încasarea a 62.502.228 lei din vânzarea bunurilor erau folosite conturi bancare personale ale membrilor familiei implicate sau una dintre cele nouă adrese la care funcţionau firmele din grup, pentru numerar. În paralel, pentru a menţine aparenţa legalităţii activităţii grupului, restul de circa 40% din bunurile importate din China erau tranzacţionate legal prin celelalte patru firme din grup, care desfăşurau comerţ fiscalizat prin intermediul aceloraşi platforme online", se arată în comunicat.

ANAF avertizează că operaţiunea "Mercur" de verificare a vânzărilor online de bunuri cu livrare prin curier va continua.

Vizualizări: 4,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: