Lovitură pentru Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a fost revocat miercuri din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Votul nu a fost legal, susţin social-democraţii. Revocat a fost şi vicepreşedintele Camerei, Florin Iordache, care a fost preşedinte de şedinţă.

Iordache a refuzat să pună pe ordinea de zi cele două propuneri de revocare. Parlamentarii opoziţiei au făcut scandal, iar Iordache chiar a declarat şedinţa suspendată la ora 11.30.

Vicepreşedintele liberal al Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea, a preluat conducerea Camerei, dar nu din fotoliul oficial, din care Iordache refuza să plece, deşi suspendase şedinţa. Pirtea a supus la vot cele două propuneri, care au fost votate. De la şedinţă au lipsit zeci de parlamentari de la PSD, mai exact cei din judeţele controlate de Paul Stănescu, Mihai Tudose, Florentin Pandele şi alţi adversari ai lui Dragnea.

Indiferent dacă revocarea a fost sau nu legală, lovitura pentru Dragnea rămâne, deoarece a fost evident că nu mai are susţinere în Camera Deputaţilor. Liviu Dragnea l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că vrea să ia anumite instituţii „cu japca”. (A.A.)

Vizualizări: 961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: