Lucrări complexe de modernizare a uliţelor din Crasna

Primăria Crasna a demarat un program complex pentru modernizarea uliţelor din comună. Proiectul vizează asfaltarea a 14,5 kilometri de drum. Deşi lucrările se desfăşoară cu dificultate din cauza reliefului comunei, autorităţile locale speră ca, până la sfârşitul anului, uliţele să fie asfaltate. Tot cu fonduri europene, la Crasna se desfăşoară şi lucrări de extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare.

Autorităţile locale de la Crasna vor să asfalteze uliţele din toate satele comunei. Lucrările au fost deja atribuite firmei Secol, care a câştigat licitaţia. „Pe un program guvernamental, implementat în urmă cu un an, a reuşit firma Secol să câştige licitaţia. Pe toţi cei 14,5 kilometri de uliţe stradale şi vicinale, care au rămas neasfaltate în comuna Crasna, urmează să se facă astfel de lucrări. Pe majoritatea s-a realizat balastarea, compactarea, urmează celelalte straturi de criblură şi apoi asfaltul. E o lucrare care până la finele anului viitor se va termina”, a declarat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna.
Din cauza reliefului comunei, lucrările se desfăşoară cu greutate. „E o lucrare foarte grea pentru că nu e un drum de 14 kilometri, în lungime şi drept, e vorba de uliţe. E foarte greu de lucru, Crasna având un relief foarte diversificat. Uliţele sunt strâmte, unele sunt în urcare, aşa e zona de munte. Se vor realiza şanţuri şi rigole numai acolo unde proiectantul a considerat că este obligatoriu necesar, pentru că nu dispunem de fonduri ca să facem metropole din uliţele din Crasna”, spune Aurel Vamvu.

Reţeaua de apă şi canalizarea, extinse
Primăria Crasna lucrează şi la extinderea reţelei de apă şi canalizare, pe satele Drăgoieşiti şi Dumbrăveni. „Pe fonduri europene, am reuşit pe Măsura 322, să demarăm un program integrat asfaltare, extindere reţea alimentare cu apă şi canalizare, pe tronsonul Drăgoieşti, partea de sud, - Dumbrăveni, partea de nord, un tronson de 4,2 kilometri să facem canalizare”, a precizat Aurel Vamvu. Primarul comunei Crasna spune că, odată extinse reţelele de utilităţi, se va trece la reorganizarea serviciului de utilităţi publice. „Acum avem ceva probleme cu legăturile cetăţenilor la această reţea de canalizare, întrucât suntem într-o reorganizare totală a serviciului de utilităţi publice, trebuie să împărţim în două acest serviciu: un serviciu public de apă şi canal cu gestiune proprie, cu personalitate juridică, iar restul să rămână în subordinea primarului. Sunt câteva greutăţi din acest punct de vedere”, a declarat primarul comunei Crasna.

Vizualizări: 353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: