Lucrări de înfrumusețare în comuna Bărbătești

Autoritățile locale din Bărbătești sunt mai hotărâte ca niciodată să schimbe fața comunei. Consiliul Local a adoptat, la finele lunii martie, o hotărâre prin care a fost stabilit un program de acțiuni de gospodărire și înfrumusețare a localității. Prin acesta au fost fixate responsabilitățile atât pentru autoritățile locale, cât și pentru agenții economici și cetățenii comunei.

Programul de actiuni de gospodărire şi înfrumuseţare prevede asigurarea curățeniei în toate unitățile de pe raza comunei, respectiv: primărie, căminele culturale, școli, dispensar uman, agenți economici. Programul este unul care se aplică permanent, iar de punerea lui în aplicare răspund reprezentanții unităților în cauză. În program a mai fost prinsă și o acțiune de curățire a albiilor minore ale pârâurilor din localitate, vizate fiind zone din Diaconești, Valea Caselor, Șocșoru și Valea Mare. În cadrul acțiunii va fi pus un accent deosebit pe zonele din preajma podurilor și podețelor. Această acțiune va fi realizată de beneficiarii de ajutor social. Un alt aspect face referire la cosirea ierbii uscate de pe marginea drumurilor, din curțile școlilor și de pe terenul de sport, tot cu ajutorul persoanelor beneficiare ale Legii 416.

Și cetățenii au fost mobilizați. Vor asigura, împreună cu primarul și consilierii locali, menținerea în stare corespunzătoare a locuințelor și a altor imobile, vopsirea și zugrăvirea fațadelor, repararea podurilor și podețelor și curățirea fântânilor.

Primarul Adrian Mangu va răspunde de stabilirea locurilor pentru depozitarea reziduurilor menajere și distrugerea controlată a acestora. Și agenții economici au fost prinși în acest program. Vor trebui să asigure, în permanență, igenizarea localurilor publice, depozitarea ambalajelor și a altor materiale în locuri special amenajate. Totodată, autoritățile au stabilit ca până la data de 30 aprilie să fie văruiți toți pomii amplasați pe domeniul public, de către beneficiarii de ajutor social.

Pentru urmărirea măsurilor stabilite prin acest program de înfrumusețare, au fost create comisii formate din consilieri locali, repartizarea fiind făcută pe sate. Au fost stabilite și sancțiuni pentru cei care nu vor respecta aceste măsuri. Acestea pleacă de la avertisment și pot ajunge până la 1.000 de lei amendă.

Vizualizări: 488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: