Când se deschide fabrica japonezilor. Ce spun autorităţile!

Se deschide sau nu fabrica de cablaje de la Rostramo în luna mai? Aceasta este marea întrebare a cetăţenilor din Târgu Jiu, dar şi a persoanelor care au fost deja selectate de angajatorul japonez şi muncesc acum în fabricile din Severin. Investiţia de la Târgu Jiu pare mult în urmă, deşi se spunea că fabrica va funcţiona începând din luna mai. Autorităţile locale dau însă asigurări că japonezii vor respecta angajamentul iniţial.

Mult aşteptata fabrică de cablaje ce urmează să se deschidă în zona Rostramo îşi va deschide porţile în luna mai. Cel puţin asta susţin autorităţile locale şi judeţene după ce au stat de vorbă cu angajatorul japonez. Cetăţenii începuseră să aibă deja îndoieli în această privinţă întrucât lucrările în zonă par destul de întârziate. „Lucrările sunt destul de avansate, am fost şi eu şi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, ne-am întâlnit cu reprezentanţii societăţii care dezvoltă acolo acea activitate. Eu cred că sunt serioşi şi cred că în luna mai, cel puţin una dintre hale va fi finalizată şi probabil vor începe activitatea. Este o firmă privată şi nu ne permitem să intrăm în detalii foarte mult”, a declarat Aurel Popescu, primarul interimar al municipiului Târgu Jiu.

 Continuă angajările

Din partea reprezentanţilor Consiliului Judeţean, veştile sunt şi mai bune. Potrivit lui Cosmin Popescu, preşedintele CJ Gorj, investitorul Sumitomo ar urma să facă alte recrutări de forţă de muncă în această săptămână. „La Rostramo, lucrurile merg, din ce am discutat cu ei, în afară de cei 250 de târgujieni şi gorjeni angajaţi, de săptămâna aceasta o să înceapă din nou recrutarea. S-a întârziat puţin din cauza vremii nefavorabile, am vizitat zona şi cred că luna mai va fi luna în care va porni şi se va înregistra ca punct de lucru Sumitomo şi la Târgu Jiu”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

La fabrica de cablaje de la Rostramo vor lucra în primă fază circa 500 de gorjeni.

Vizualizări: 2,571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: