Lucrări oprite la o spălătorie din Târgu Jiu. Primarul şi Poliţia Locală, în control!

Primăria Târgu Jiu a dispus oprirea unor lucrări pe strada Revoluţiei din Târgu Jiu. Mai exact, locaţia este în apropierea Mall-ului din oraş, iar proprietarul care a închiriat spaţiul vrea să construiască o spălătorie. Şantierul a fost blocat până când constructorul şi beneficiarul vor dovedi că deţin toate autorizaţiile necesare construcţiei.

Jurnalistul Narcis Daju a fost cel care a semnalat problema pe o reţea de socializare. El susţine că lucrările ar fi ilegale: „Fundaţia construcţiei care se realizează aici este la câţiva centimetri de gardurile învecinate. De acum, celor câteva mii de localnici le va fi imposibil să mai ajungă, pe jos, la mall, şi vor trebui să ocolească un sfert din oraş”.

Primarul Marcel Romanescu a mers la faţa locului împreună cu poliţiştii locali şi a dispus sistarea lucrărilor până când proprietarul spaţiului respectiv îi va aduce toate documentele care avizează respectiva construcţie.

„Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, s-a deplasat pe strada Revoluţiei din municipiu, împreună cu o echipă de la Poliţia Locală Târgu Jiu, pentru a verifica modul sau legalitatea în care se desfăşoară lucrările de pe această stradă. În urma acestor demersuri, am invitat constructorul şi beneficiarul la o întâlnire cu municipalitatea. Aceasta va avea loc vineri. Se va stabili dacă lucrările se desfăşurau în legalitate. Deocamdată, de la primărie s-a decis oprirea acestor lucrări până în momentul în care se va stabili că pot continua”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Aleea, închiriată timp de şapte ani

O parte din acest spaţiu a fost folosit, până acum trei ani, de târgujieni. Foloseau o alee construită pe acest teren. Primăria a avut contract de închiriere cu proprietarul suprafeţei de teren din 2007 până în 2014, când spaţiul a fost vândut unei alte persoane. Aceasta vrea acum să deschidă o afacere în zonă. În şantier nu se va mai mişca nimic până când proprietarul nu va duce la primărie toate actele care să certifice şi legalitatea lucrării.

Vizualizări: 4,250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: