Angajaţii unei instituţii din Gorj nu vor avea bani de sărbători

Salariaţii unei primării din Gorj au fost anunţaţi „cu regret” de primar că nu îşi vor primi salariile restante pentru că nu sunt bani. Este vorba de Primăria Roşia de Amaradia care, deşi a fost sprijinită de Consiliul Judeţean Gorj, nu îşi poate plăti oamenii.

Consiliul Judeţean Gorj a sprijinit Primăria Roşia de Amaradia cu 60.000 de lei, dar suma a fost folosită pentru plata contribuţiilor pe lunile trecute. „Banii merg pentru plata contribuţiilor pe lunile anterioare. Noi am ridicat salariile în decembrie pentru luna octombrie, dar fără să plătim contribuţiile. Am avut acordul trezoreriei, dar acum banii se duc pentru plata acestor contribuţii”, a spus primarul Liviu Cotojman.

Primarul speră să mai fie o rectificare între Crăciun şi Anul Nou, deşi cel mai probabil situaţia va fi rezolvată anul viitor. „Preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, ne-a promis că în februarie va fi alocată suma necesară pentru plata acelor hotărâri judecătoreşti pentru profesori”, a spus Cotojman. Până atunci însă, salariaţii primăriei trebuie să se consoleze cu gândul că nu vor avea bani de sărbători.

Primăria Roşia de Amaradia a fost executată silit pentru o sumă de 460.000 de lei, bani câştigaţi în instanţă de profesori. Cotojman nu înţelege de ce conturile primăriei au fost puse sub executare silită. Suma a fost câştigată în instanţă de 44 de profesori care au acuzat faptul că nu au primit tichetele de masă aferente anilor 2007-2008.

Vizualizări: 1,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: