Lucrările de reabilitare a primăriei încep de săptămâna viitoare

Administraţia locală din Târgu Jiu anunţă că de săptămâna viitoare vor fi redemarate lucrările de reabilitare la sediul primăriei. Timp de două luni au fost sistate după ce oamenii legii au descoperit că autorităţile au demarat execuţia lor fără autorizaţiile necesare. Primarul Florin Cârciumaru spune că până la finele anului faţada trebuie reabilitată, nu de alta, dar în caz contrar municipalitatea n-ar avea pe ce să aplice ornamentele de sărbători, spune edilul.

Un arhitect din Capitală, specialist în monumente istorice, a fost cel care a avut curajul să-şi asume continuarea lucrărilor la sediul primăriei. Dirigenţia şantierului va fi asigurată de o persoană fizică autorizată din Târgu Jiu. Administraţia locală spune că nu va mai fi nevoie de suplimentarea sumei alocate iniţial pentru aceste lucrări. Valoarea contractului iniţial a fost de circa 200.000 lei, bani alocaţi de la bugetul local. „O să se reia lucrările la primărie. Săptămâna viitoare, aşa am informaţii. S-a găsit un diriginte de şantier, un nou proiectant care este autorizat, din Bucureşti. Lucrările se continuă aşa cum s-a început. Nu se plăteşte absolut nimic în plus. Nu era cine ştie ce lucrare. Trebuie terminate musai până la sfârşitul anului, altfel nu putem face împodobirea clădirii. Ar trebui să găsim altă soluţie de împodobire”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru.

Reabilitarea sediului primăriei s-a soldat cu un dosar penal, la începutul lunii septembrie trei persoane fiind reţinute. Este vorba de Mihaela Orzan - consilier în cadrul Serviciului Investiţii al primăriei Târgu Jiu, Monica Vlădoianu-consilier superior la Direcţia de Cultură Gorj şi arhitectul gorjean Iulian Cămui. Primele două persoane sunt acuzate de abuz în serviciu iar arhitectul Cămui de favorizarea infractorului, după ce procurorii au stabilit că lucrările au fost demarate fără avizele necesare, clădirea primăriei regăsindu-se pe lista monumentelor istorice. Aceştia au fost eliberaţi după 24 de ore, fiind puşi în libertate sub control judiciar. Ancheta nu a fost încă finalizată. Şeful Serviciului Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac, declara săptămâna trecută că lucrările de reabilitare la sediul primăriei au fost realizate în proporţie de 30%, până la suspendarea lor.

Constructorul contractat de municipalitate pentru a îmbunătăţi aspectul sediului primăriei este societatea Duelmis Prest SRL din Târgu Jiu.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: