Cât a costat selecţia celor patru directori din CEO

Complexul Energetic Oltenia plăteşte 160 de mii de lei pentru selecţia celor patru directori ai diviziilor din companie. Deşi numele acestora ar fi trebuit date publicităţii pe 16 octombrie, termenul a fost amânat cu o lună. Selecţia este una de faţadă pentru că în companie se ştie deja că directori vor rămâne tot Aurel Medinţu, Daniel Antonie, Ion Petroniu. Noutatea va fi Alin Chiţu, acesta s-ar părea că va fi director la Divizia Financiară.

Suma plătită de CE Oltenia asocierii de firme Quest Advisors SRL şi Transearch International SRL a fost dezvăluită, în final, de Departamentul pentru Energie. Recrutarea şefilor diviziilor Energie, Minieră, Financiară şi Strategii de dezvoltare a costat 160 de mii de lei. Cine plăteşte comandă, judecând după o declaraţie a directorului general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, care spunea într-un ziar local faptul că: „Este drept, am fost şi eu întrebat, mi s-a cerut părerea cu privire la cei de pe listă, pe cine aş vrea, pe cine nu. Însă doar atât. Mai departe se vor ocupa dânşii (n.red- Consiliul de Supraveghere)“.

Departamentul de energie nu poate face publică lista scurtă a persoanelor selectate, dar susţine că interviurile s-au încheiat. „Este o regulă a procesului şi o dovadă de seriozitate a firmei de recrutare. Aplicaţiile, în sine, au caracter confidenţial. Putem menţiona faptul ca interviurile cu candidaţii din lista scurtă au fost încheiate, se află în faza de evaluare de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare, urmând ca rezultatul să fie transmis Consiliului de Supraveghere care se va pronunţa prin aprobarea sau nu a propunerilor respective“, transmite Departamentul pentru Energie. Încheierea contractelor de mandat este de competenţa Consiliului de Supraveghere al CEO.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: