9.000 de angajaţi ai CE Oltenia devin agenţi de vânzare a energiei

Liberalizarea pieţei de energie ar putea transforma angajaţii CE Oltenia în agenţi de vânzare pentru producătorul de electricitate. Directorul general executiv Laurenţiu Ciurel vede în companie cel puţin 9.000 de agenţi de vânzare a energiei de la CEO. Românii vor putea să-şi aleagă singuri furnizorul de energie, iar CE Oltenia vrea să-şi atragă cât mai mulţi clienţi. Măcar rudele angajaţilor.

Preţurile la energie au scăzut foarte mult pe bursa OPCOM, dar au crescut pe facturile românilor. Însă ei îşi pot alege singuri furnizorul de energie electrică. Iar de acest lucru vrea să profite şi conducerea CE Oltenia. Laurenţiu Ciurel crede că poate folosi angajaţii companiei pentru a atrage clienţi. „În CEO sunt 9.000 de angajaţi care pot fi 9.000 de agenţi de sales, să devină agenţi de vânzări ai CE Oltenia. Pot să explice rudelor, prietenilor, vecinilor. În momentul acesta populaţia plăteşte 654 de lei pe MW. Noi am făcut o schemă în care reuşim să oferim propriilor angajaţi la 579 de lei. Poate fi o economie între 3 şi 8 lei pe suta de kw, pe care oricine poate să o facă. Încercăm să familiarizăm lumea că CEO poate să le vândă direct energie pentru că sunt consumatori finali. Atunci am putea face 9000 de contracte cu 9000 de familii. Începând cu anul viitor va fi un număr de contact şi o posibilitate de contact pe fax sau pe mail şi fiecare doritor va putea să aibă acces la un compartiment creat special pentru acest lucru şi să perfecteze un contract. Nu văd de ce angajaţii nu ar lua de la noi energie. Este o economie minimă de 200 de lei pe an“, a declarat Laurenţiu Ciurel la un post local.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat săptămâna trecută un ordin legat de procedura de schimbare a furnizorului de electricitate, care prevede posibilitatea înlocuirii furnizorului în orice zi calendaristică şi elimină condiţia privind plata facturii. În plus, procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe. Ordinul este criticat de Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), care apreciază că ANRE îndeamnă clienţii la neplată permiţându-le să schimbe furnizorul de electricitate chiar dacă au factura neachitată.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: