Învăţătoare condamnată pentru că a condus băută

O învăţătoare din comuna Dragoteşti a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare pentru conducere a autoturismului în stare de ebrietate. Învăţătoarea continuă să predea la o şcoală din Mătăsari, spre nemulţumirea unui părinte care a sesizat redacţia ziarului. Cazul este cunoscut de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj care spun că femeia continuă să predea pentru că legislaţia îi permite acest lucru. Reprezentanţii ISJ Gorj mai spun că femeia are un comportament exemplar la şcoală.

Mihaela Goşea este învăţătoare la Colegiul Tehnic Mătăsari. Femeia a fost prinsă anul trecut de poliţiştii din Orşova conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Tot anul trecut, femeia a fost condamnată de Judecătoria Orşova la opt luni de închisoare cu suspendare. „În temeiul art. 87 alin. 1 din OUG nr.195/2002 republicată, cu aplicarea art. art. 3201 al. 7 condamnă inculpata Goşea Mihaela domiciliată în comuna Drăgoteşti, cetăţenie română, studii superioare, profesor, fără antecedente penale, la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, se arată pe site-ul Judecătoriei Orşova. Instanţa de judecată a suspendat condiţionat executarea pedepsei de opt luni de închisoare pe un termen de încercare de doi ani şi opt luni.

Comportament exemplar

Cazul a ajuns în atenţia reprezentanţilor ISJ Gorj care au declarat ieri că învăţătoarea continuă să predea elevilor fiindcă legea îi permite acest lucru. Mai mult, femeia nu a fost pusă în discuţie nici măcar în comisia de etică a şcolii pentru că nu există nicio sesizare scrisă împotriva învăţătoarei. „Din discuţiile mele cu domnul director al Colegiului Tehnic Mătăsari a reieşit faptul că învăţătoarea nu a ridicat niciodată probleme la nivelul şcolii, îşi îndeplineşte cu responsabilitate sarcinile de serviciu. Din câte mi s-a spus, la nivelul Colegiului Mătăsari nu există nicio sesizare privind activitatea doamnei învăţătoare motiv pentru care directorul nu poate pune în discuţie această problemă în consiliul de etică”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.  

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: