Lucrările în Defileul Jiului continuă şi în 2018

Bogdan Bratu, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, a venit joi în inspecţie în zona Văii Jiului, inclusiv la tronsonul de drum aflat în lucru la intrarea în Defileul Jiului dinspre Petroşani. Aici încă mai sunt muncitori pe şantier, iar Bratu spune că îi vom vedea până când vremea se va înrăutăţi. Până atunci ar urma să fie gata şi marcajele rutiere.

Drumarii vor începe de săptămâna viitoare să aplice marcajul rutier de pe mijlocul şoselei, cel care delimitează sensurile de circulaţie. „Săptămâna aceasta le-am dat ordinul pentru marcajele rutiere. Le-am spus că vreau urgent marcajele. Nu intrăm în sezonul rece fără marcaj pentru că ţin foarte mult la siguranţa traficului. Avem contractele de deszăpezire semnate pentru toate zonele, stocul de material antiderapant îl avem în baze. Săptămâna viitoare vom băga utilajele necesare pentru zonele de munte şi sper să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine peste această iarnă, iar turiştii care merg la Rânca, la Voineasa, pentru schi, să circule pe un drum bun şi sigur în acest an”, a spus Bratu.

Muncitorii vor pleca de pe DN 66 odată cu înrăutăţirea vremii, dar în primăvară vor putea fi întâlniţi din nou pentru că mai sunt lucrări de făcut. Şeful DRDP Craiova a menţionat că lucrările de modernizare a Defileului sunt executate în proporţie de 85%. Restul vor fi executate anul viitor, deşi tot proiectul trebuia finalizat deja de vreo doi ani.

În 2018 se va lucra în special la podul de la Lainici, dar şi la cel de la intrarea în Defileu, la Bumbeşti Jiu. „Va mai rămâne în lucru podul de la Lainici pentru că nu ne mai permite timpul. Tot ce ţine însă de partea carosabilă e gata, acum venim cu stratul de uzură, marcajele rutiere, indicatoare, parapeţii se montau şi azi. Am venit din 2 în 2 zile pe aceste şantiere”, a dat asigurări Bogdan Bratu.

Şeful DRDP Craiova, însoţit în vizita sa şi de Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj, a menţionat şi de amenajarea unui punct de intervenţie al autorităţilor din zona Rânca în sediul pe care drumarii îl au acolo. Sediul va fi pus parţial pus la dispoziţia altor autorităţi ale statului astfel încât jandarmii sau poliţiştii să nu mai stea într-un container metalic, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi. „Am pus la dispoziţie Jandarmeriei o parte din Districtul de la Rânca unde am făcut un centru operaţional ca să nu avem probleme iarna. Acolo o să fie Poliţie, Jandarmerie, Salvare pentru ca lucrurile să meargă foarte bine”, a mai spus Bratu.

Vizualizări: 632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: