Lucrează de 10 ani la o carte despre tezaurul de la Isverna

Publicistul gorjean Dorin Brozbă va lansa în 2018 o carte dedicată interpretei de muzică populară Domnica Trop, rapsod din localitatea Isverna, judeţul Mehedinţi, care a primit titlul de „Tezaur Uman Viu al României” din partea UNESCO. „Mama Domnica Trop are o casă muzeu la Curtişoara, inaugurată în 2011. Dumneaei a donat Gorjului toate lucrurile sale patrimoniale: trofee, costume populare realizate de dumneaei, multe lucruri de aleasă preţuire, şi de aceea noi, gorjenii, îi suntem datori să denumim anul 2018 «Anul Cultural Folcloric Domnica Trop». Dânsa va împlini frumoasa vârstă de 80 de ani şi 50 de ani de activitate artistică. În cea ce mă priveşte, vreau ca până în luna iunie, când va împlini frumoasa vârstă, să scot pe piaţă şi o carte biografică pe care o merită cu prisosinţă”, a declarat publicistul Dorin Brozbă.

Scriitorul a spus că va ataşa la sfârşitul cărţii toate cântecele interpretei de muzică populară, astfel încât şi generaţiile viitoare să aibă acces la piesele sale. „Lucrez de aproape 10 ani la această carte. Este aproape gata. Este foarte dificil de făcut. Numai câte fotografii şi detalii avem din festivalurile pe care le-am organizat, plus fotografiile de arhivă ale Domnicăi Trop, mărturiile unor cunoscuţi artişti”, ne-a mai spus Brozbă.

Cartea se va intitula „Domnica Trop, tezaurul de la Isverna”. Brozbă spune că artista are o pensie foarte mică şi trage speranţă că autorităţile judeţene de la Gorj îi vor acorda anul viitor o rentă viageră onorifică, în semn de preţuire.       

Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: