Lucrul bun la nouă luni se cunoaşte

Până mâine  PDL va trebui să raporteze situaţia funcţionării coaliţiei în toate judeţele ţării. Cu alte cuvinte, se inventariază  judeţele unde s-a rupt deja coaliţia  cu câtec şi cu tam-tam. În unele locuri ea nici nu a funcţionat, deşi de ochii lumii ambele partide au minţit că sunt partenere. În nordul ţării majoritatea judeţelor a răcnit la coaliţie şi i-a dat un şut în fund, nu pentru că PDL nu ar fi mai vrut să stea în concubinajul compromiţător, ci pentru că PSD n-a vrut cu nici un chip să rupă  vechea alianţă din teritoriu cu PNL.

Judeţul Mureş este un astfel de exemplu, unde alianţa la centru  n-a ţinut şi în teritoriu, pentru că social democraţii n-au vrut să se despartă de liberalii cu care se cuplaseră la alegerile locale. Gorjul, unde lucrurile nu au mers niciodată cu toate strădaniile celor de la centru, unde s-au purtat lupte de gherilă pentru locurile din minerit şi unde scuipatul de o parte şi de alta devenise sport judeţean, a anunţat deja conducerea PDL de la Bucureşti că a rupt ceea ce nici nu încheiaseră, protocolul. Nici nu este de mirare, pentru că de 9 luni PSD nu are altă preocupare decât să reclame că i-au fost furate posturile de conducere din minerit, de parcă le-ar fi rezervat cineva special pentru ei.

Dacă după numărătoarea judeţelor unde s-a rupt alinaţa  va da cu plus, atunci conducerea centrală nu mai are niciun motiv să nu strice căruţa în care s-a suit cu Geoană şi cu tot staff-ul lui de campanie care nu mai conteneşte cu înjurăturile la adresa democrat liberalilor.  Rabdă, rabdă, dar problema se pune până unde şi până când! Dacă ceea ce credem că se pregăteşte după 9 luni de zile de încercări disperate de a face să funcţioneze  ceva ce s-a născut mort va fi făcut public, atunci cel mai târziu miercuri PD-L va anunţa oficial că a rupt apa! Întodeauna după 9 luni când se rupe apa gravida trebuie să nască ceva. Ce va naşte PD-L? O altă alianţă care să ducă un guvern minoritar dincolo de alegerile prezidenţiale? O altă alianţă care să dea un alt guvern altfel colorat decât roşu-portocaliu? Sau se va lăsa violat din nou ca şi până acum nu de PSD, ci de PNL? Din ce s-a întrezărit se pare că PD-L plus UDMR plus minorităţi conlocuitoare, altele decât ungurii, la care se pot  lipi câteva nume sonore ce vor dezerta din PSD va fi încropeala care poate să ne treacă perioada de criză?! Vom trăi şi vom vedea, că până mâine nici nu prea mai este mult!

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: