Lui Ciurel îi lipseşte insolvenţa

Guvernul Ponta a marcat prima reuşită în  ceea ce priveşte angajamentul pe care  l-a luat faţă de creditorul nostru oficial, FMI. A privatizat în ritm de trap galop CFR Marfă, chiar dacă sunt destule voci care spun că privatizarea asta miroase a DNA sau, mă rog, a dosar penal... Preţul pe care l-a luat Fenechiul lui Ponta pe CFR este, după specialiştii neafiliaţi politic, la jumate din cât ar fi trebui să fie. Dar ce să-i faci, cu tunurile financiare ne-am obişnuit demult şi dacă această vânzare n-ar fi stârnit suspiciuni de fraudă, atunci am fi crezut bineînţeles că este ceva ascuns... După CFR urmează Nuclearelectrica, Transelectrica şi Hidroelectrica, ce vor urma paşii trasaţi de Fenechiu, adică cu cât mai repede cu atât mai bine, că nu se va prinde toată lumea de afacere, iar după..., nu mai contează. Borza de la Hidroelectrica se străduieşte mult prea bine să cureţe compania de tot ce pare că are în plus, pentru ca noul proprietar să nu mai aibă probleme cu mişcările sociale generate de concedieri.

La Complexul Energetic Oltenia, Ciurel merge pe mâna lui Borza, mână pe care premierul Ponta a garantat-o ca fiind validă, deşi lumea crede că în curând va paraliza. Adevărul este că Ciurel are viaţă mult mai grea decât Borza, pentru că la el încă nu s-a declarat insolvenţa. Mulţi dintre naivii care lucrează în Complex mai aşteaptă marea cu sarea de la Condescu, care pare singurul adversar al lui Ciurel în avântul său către o companie privatizată măcar 51 la sută, dar adevărul este că certurile dintre cei doi au un alt substrat ce nu are nimic în comun cu binele salariaţilor. Sunt destui cei care speră că politicienii PSD se vor sătura de scandalurile lui Ciurel şi de încălcările de lege pe care le comite şi când doarme, dar adevărul este că el a fost pus acolo tocmai pentru că nu-şi face probleme din aceste lucruri care mai târziu s-ar putea să-l ducă direct în celulă. El n-a fost numit la întâmplare, ci pentru că s-a jurat că va face ceea ce e bine pentru partidul de guvernământ, cu riscul de a fi scuipat de salariaţi.

Filozofia lui Ciurel se bazează pe lucruri simple şi anume că oamenii o să înjure până o să obosească, după care se vor resemna aşa cum s-au resemnat atunci când, din dispoziţia lui transformată în Hotărâre de directorat, a scăzut salariile la câteva mii de salariaţi.

Trupa care asigură managementul acestui colos este formată din persoane aş zice periculoase, dacă am în vedere frustrările transformate în politică managerială. Ciurel, fost director de Termocentrală demis pentru că aprobase o investiţie fără să aibă asigurată finanţarea. Medinţu, plecat acasă cu salarii compensatorii şi readus în calitate de pensionar căruia i se rupe de tot ce se întâmplă, pentru că la o adică el se va retrage în pensia lui care nu e de neglijat şi nici nu moare de foame cu ea. Răuţ, fostul securist de la Termocentrala Turceni strecurat nu se ştie cum în postul de director de resurse umane, că tot le ştia la toţi dosarele, detronat de Gârjoabă a stat pe tuşă 2 ani, s-a judecat şi se pare că acum se găseşte în postura de a fi încasat şi el câteva sute de milioane de lei necuvenit şi pe care nu are cine să i le ceară înapoi. Petroniu se pare că este singurul care pricepe din ceea ce ar trebui să fie o companie dualistă, iar Pităroiu, fostul director de Divizie financiară, s-a speriat atât de rău de ilegalităţile pe care ar fi trebuit să le facă încât a preferat să plece ca simplu şef de serviciu la Termocentrala Turceni, decât să aştepte să-i bată DNA la uşă... În rest, tot felul de locotenenţi  insignifianţi, a căror calitate este doar aceea că ei muncesc, nu gândesc... Cu o asemenea gaşcă, izbânda lui Ciurel este sigură. Iar Morega, cel care l-a şcolit pe Răuţ la universitatea lui de familie, a avut dreptate, 2014 este anul marilor restructurări şi al privatizării. Sindicatelor li s-a arătat pisica, ori lăsaţi capul în jos, ori vă iau jucăriile cum ar fi echipa de fotbal, salariile peste limita maximă a pregătirii profesionale, chiriile pentru spaţiile deţinute de organizaţii şi multe altele, despre care nimeni nu vrea să vorbească.

Vizualizări: 303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: