Lui Patriciu nu i-a venit pensia

Elena Udrea a pus piciorul în prag. În pragul biroului de presă al Ministerului Turismului. şi-a zis aşa: că dacă Patriciu şi-ar plăti datoriile la stat, atunci ei n-ar mai trebuie să taie pensiile mici. Prima reacţie pe care aş avea-o ar fi aceea a nebunului din reclama la televizoare: dar Vântu, doamnă, Vântu... Cât are Vântu-! Dar mă rog, poate cu Vântu s-au împăcat, c-am văzut că l-au dat afară pe Răzvan Dumitrescu. Am zis ”l-au dat” că n-aş vrea să mă hazardez şi să zic că l-a dat Vântu.

Dar să rămânem la Patriciu. Dacă luăm mot-a-mot declaraţia doamnei Udrea, deducem că Patriciu are datorii cam cât toate pensiile mici din România adunate. Mi se pare exagerat, totuşi. Aşa mari să fie pensiile mici- Eu cred că ar mai rămâne nişte bani din datoria aia şi pentru o mică majorare de salarii ale bugetarilor. Sau am putea să ne amuzăm calculând în pensii mici datoriile sau diferitele plăţi pe care le face Patriciu. Pentru că, la câţi bani are el, e totuşi greu să-i ţii socoteala chiar şi folosind cea mai mare bancnotă în circulaţie. Mai simplu aşa: să zicem că Patriciu e la restaurant, cu o prietenă. Consumă serios, cu icre negre, brânză mucegăită şi şampanie scumpă. Vine nota. Nu în lei, ci în pensii. Chelnerul, ceremonios: ”Da, domnu' Patriciu, deci aţi avut (...), vă costă patru pensii mici şi o indemnizaţie pe un an pentru o tânără mămică.” Generos, Patriciu îi zâmbete domnişoarei care-l însoţeşte şi scoate din portofel patru pensii mici, o indemnizaţie de mămică, plus un salariu minim pe economie în bancnote mici, pentru bacşiş. ”Păstrează restul”, va zice în barbă, iar domnişoara se va topi, în timp ce chelnerul va face o plecăciune până în pământ. Apoi cei doi vor merge în mall, unde vor sparge nouă salarii medii şi douăzeci de pensii. La taxi lasă o bursă de merit şi portarului o alocaţie şcolară. Ambele pe un an, normal, că doar Patriciu nu e scârţar, mai ales când e cu o fată.

În fine, la sfârşitul zilei, cei doi vor urca în apartamentul de 9800 de metri pătraţi al lui Dinu şi vor face dragoste pe treizeci şi două de pensii medii.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: