Lumea arde și țara se piaptănă

Nu vi se pare câteodată că trăim într-o provincie de tot rahatul, ca într-o bulă de urină, feriți de evenimentele cu adevărat importante și ignoranți în ceea ce privește restul lumii? Să ne gândim la ce s-a dat în presă în ultima perioadă. Mă refer la știrile principale și la subiectele intens dezbătute la televizor, desigur. Avem așa: referendum, Băsescu hoț, ba nu – USL hoți, ba Băsescu, jos Băsescu, Ponta plagiat, Gigi Becali, Crin Antonescu doarme, Dan Diaconescu, taximetristul violat, Cruduța, Dan Diaconescu, Steaua și încă un pic de Dan Diaconescu. Am rezumat bine?

În acest timp, Europa se căznea să iasă din criză și organiza întâlniri de importanță extremă și imediată pentru toată lumea, cu atât mai mult pentru noi, ăștia din UE. Treaba lor! Ce, ne băgăm noi nasul? Ieri, ora 4 dimineața a noastră, a avut loc o dezbatere crucială între principalii candidați la președinția Americii, una al cărei deznodământ ne va afecta pe toți. În privința asta, eu zic să ne rugăm să nu piardă Obama avansul pe care deocamdată îl deține. Cu republicanii la Casa Albă tensiunile din Orientul Mijlociu și Apropiat nu sună deloc bine. Apropo, că tot veni vorba, Turcia a cerut voie să invadeze Siria. Eh, un fleac, suntem obișnuiți ca NATO să fie bătăușul mondial. Numai să nu se trezească țări mai importante anti-NATO că ar vrea să sprijine Siria. Ai putea spune cine greșește în acest conflict? Nu. În orice caz nu ăia care intervin să-l ajute pe cel mai slab.

Într-un coșmar recurent pe care îl am, peste capetele noastre, ale românilor, vâjâie bombele atomice, iar noi continuăm, în bula noastră mizeră, să vorbim despre Mădălin Voicu, Dan Diaconescu, Cătălin Botezatu, Gigi Becali și taximetristul violat din Tulcea. Și, în sărăcia noastră cu duhul, nici n-o să știm de la cine ni s-a tras.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: