Zeci de tineri defavorizaţi, ajutaţi să-şi ia permisul de conducere

Oportunitate pentru tinerii din Gorj care provin din familii cu probleme financiare sau din comunități defavorizate. Compania Mol România ajută zeci de astfel de tineri pentru a-și lua permisul de conducere, dându-le bani pentru a face școala de șoferi. Suma pusă la bătaie pentru a doua ediție a programului este de 75 mii lei. Astfel, inițiatorii programului cred că tinerii vor reuși să găsească mai ușor un loc de muncă.

Mol România, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața carburanților, susține programul "Permis pentru viitor" prin care tinerii din medii defavorizate, aflați la început de drum, pot primi finanțare pentru obținerea unui permis de conducere. Adică sunt sprijiniți tinerii care efectiv nu își permit să plătească școala de șoferi. "Prin acest program îi sprijinim pe acei tineri care provin din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani în acoperirea costurilor pentru obținerea permisului de conducere. Vorbim atât de permisul pentru categoriile B, C și D, cât și permisul pentru autoutilitare, utilaje agricole, forestiere, mijloace de transport în comun", a declarat Erzsebet Felmeri, coordonator programe sociale în cadrul Mol România.

Programul este organizat de Fundația pentru Comunitate din Cluj. Tinerii interesaţi pot aplica pentru a obține finanțare pentru plata școlii de șoferi pe site-ul fundației. În prima ediție a programului a beneficiat de sprijin financiar şi un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Rovinari, prin intermediul Direcţiei de Protecţie a Copilului Gorj. "M-a ajutat foarte mult. Ce mi-am dorit de mult, am oţinut. Am reușit să mă angajez. Lucrez în prezent la o tipografie. Mă ajută permisul. Am stat la cămin la centru, la școala ajutătoare. Provin dintr-o familie numeroasă", a spus Claudiu Ionuț  Ciobănică

Termenul limită pentru depunerea dosarelor de înscriere în program este 27 ianuarie 2017. Organizatorii și-au propus să sușină 35 de tineri din țară.

Vizualizări: 1,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: