Luna care a adus cei mai mulți turiști în Gorj

Turismul în județul Gorj a fost unul destul de bun anul acesta, mai ales în lunile de vară. Conform Direcției Județene de Statistică Gorj, în luna august 2021 s-au înregistrat un număr de 19.204 sosiri ale turiştilor, în creştere cu 18% faţă de august 2020.

De asemenea, numărul înnoptărilor în unitățile de cazare din județul Gorj a înregistrat o creștere, fiind vorba despre un plus de peste 29% față de aceeași perioadă a anului trecut.  Cele mai căutate au fost hotelurile.

”Pe tipuri de structuri de primire turistică, din numărul total al sosirilor, 37,4% au fost în hoteluri, 3,4% în moteluri, 4,2% în vile turistice, 2,4% în cabane turistice,  13,4% în pensiuni turistice, 33,9% în pensiuni agroturistice şi 5,3% în alte structuri de primire turistică”, transmite Direcția Județeană de Statistică Gorj.  

În prezent, odată cu introducerea noilor restricții impuse pe perioada pandemiei, cabanierii și hotelierii spun că se află într-un mare impas, dat fiind faptul că au pierdut și rezervări și asta pentru că unii turiști nu au certificatul verde.

Vizualizări: 1,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: