„Lupii tineri” din PSD: Nu mai suntem copii să ne întâlnim pe la colţuri!

„Lupii tineri” din PSD Gorj au început duelul cu seniorii. Potrivit unei informaţii apărute în presa locală, Teodorescu, Florescu, Maioreanu, Văcaru, Vână şi Giorgi s-ar fi întâlnit în secret la Bucureşti pentru a-şi împărţi funcţiile. Toţi au negat că ar fi avut loc astfel de discuţii, însă nu au negat că îşi doresc funcţii politice mai importante decât cele pe care le deţin deja. Zvonurile apărute au dat naştere şi unor controverse între Liviu Andrei, subprefect de Bucureşti, şi Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Zvonuri cum că tinerii din PSD fac front comun împotriva seniorilor apar tot mai des în ultima perioadă. Se vorbeşte despre un plan secret, pus la cale pentru a obţine anumite funcţii. Claudiu Teodorescu - secretar general adjunct în Ministerul Justiţiei ar vrea şefia ANI; Ciprian Florescu - vicepreşedinte al Consiliului Judeţean aspiră la postul de subprefect de Bucureşti, ocupat în prezent de Liviu Andrei, fost prefect de Gorj;  Alin Văcaru i-ar vrea locul lui Ion Călinoiu la şefia CJ Gorj; Iulia Vână pe cel al primarului Florin Cârciumaru; Andrei Maioreanu se vrea senator, iar Gabriel Giorgi manager la CEO, în locul lui Ciurel.

Cei menţionaţi nu au confirmat întâlnirea secretă de la Bucureşti. „În week-end singura întâlnire pe care o am este cu familia mea. Nu comentez nimic în legătură cu astfel de speculaţii. Nu vizez nici o funcţie, sunt pe postul de secretar general adjunct în Ministerul Justiţiei şi îmi fac treaba aici”, a declarat Claudiu Teodorescu, fostul prefect de Gorj.

Chiar dacă nu au confirmat discuţiile de acest gen, tinerii social-democraţi nu s-au sfiit să declare că îşi doresc mai mult. Încă de anul trecut, Andrei Maioreanu s-a arătat interesat pe postul de senator, câştigat de Mihnea Costoiu. „Există oameni politici care într-adevăr îşi doresc să facă în interesul naţional, noi la nivelul judeţului Gorj, colegii miniştri la nivel ministerial şi aşa mai departe. Din acest punct de vedere lucrurile pentru mine sunt destul de clare, există o echipă a Partidului Social Democrat, dar de aici şi până la lupii tineri şi cei care au o anumită vârstă este o mare diferenţă. Că m-am gândit la un moment dat că există o perioadă în care clasa politică se va schimba şi că vor exista oameni mai tineri, cu menţinerea unor oameni cu experienţă, este cu totul şi cu totul altceva”, a precizat Maioreanu.

Iulia Vână: Nu ne temem să vorbim în faţa seniorilor

Viceprimarul din Târgu Jiu, Iulia Vână, spune că ultima întâlnire cu colegii săi pe care a avut-o la Bucureşti a fost la Colegiul Naţional al PSD. „Ne-am întâlnit la Bucureşti pentru că a fost Consiliul Naţional. Am fost cu toţii acolo, a fost enumerat inclusiv Alin Văcaru, care n-a participat, întrucât n-are voie să facă politică, fiind prefect. Nu s-a împărţit nimic, în momentul acesta nu facem o împărţire a funcţiilor, suntem o echipă consolidată la Gorj”, a declarat Iulia Vână. Aceasta a dat de înţeles că tinerii din PSD au aceleaşi drepturi ca şi seniorii, iar când va veni momentul îşi vor spune ofurile în faţa lor. „Suntem destul de responsabili să ne asumăm fiecare ce avem de spus. Nu mai suntem copii de la Organizaţia de Tineret şi dacă vom avea ceva de spus o vom spune deschis în faţa seniorilor. Nu ne temem de nimeni şi de nimic, am muncit şi noi alături de dumnealor. Atât eu, cât şi colegii mei suntem cu picioarele bine înfipte în pământ. Avem cu toţii o vârstă, nu mai suntem copii să ne întâlnim pe la colţuri”, a precizat Iulia Vână.

Contre între Liviu Andrei şi Ciprian Florescu

Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, spune că o nu-l interesează o funcţie care i-ar impune să renunţe la politică. Funcţia de subprefect de Bucureşti naşte discuţii între Florescu şi Liviu Andrei, fostul prefect de Gorj. „Cineva alimentează nişte scandaluri artificiale. Nu am nici cea mai mică intenţie de a părăsi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, decât dacă mă va da jos o majoritate. Nu-mi surâde o funcţie care să îndepărteze de politică. Vreau să-mi construiesc o carieră pe politică. Sunt dintre puţinii care conştientizează că o funcţie nu se lasă moştenire, trebuie votul de încredere al organizaţiei. Eu, unul, îi transmit domnului Liviu Andrei că poate să stea liniştit pe postul de subprefect de Bucureşti, nu mă interesează funcţia dumnealui şi-l anunţ că nu trag nici o sfoară pentru a-i lua locul”, a declarat Ciprian Florescu.

Liviu Andrei pare dispus să facă schimb de funcţii cu Ciprian Florescu. „Nu mă deranjează că vrea postul de subprefect de Bucureşti, i-l dau cu toată inima. Nu mi-am spus ultimul cuvânt nici în politică, sunt încă tânăr şi pot face treabă, dar deocamdată nu se pune problema de a reveni în politică. Dacă se va produce vreo schimbare să fie sănătoşi cei care o produc, să fie sănătoşi cei care vor fi schimbaţi”, a declarat Liviu Andrei, subprefectul Capitalei.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: