Işfan face politică în şcoli cu girul Ministerului Educaţiei

Ion Işfan, actualul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, are undă verde de la Ministerul Educaţiei să politizeze instituţiile de învăţământ din judeţul Gorj. Cel puţin acesta a fost mesajul transmis de ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu şi secretarul de stat în minister, Vasile Şelaru, ambii prezenţi ieri la Târgu Jiu într-o vizită oficială.

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a fost prezent ieri la Târgu Jiu unde a susţinut o conferinţă de presă alături de ministrul Mihnea Costoiu şi secretarul de stat în ministerul Educaţiei, Vasile Şelaru. Câmpeanu a vorbit extrem de puţin despre situaţia învăţământului gorjean, iar la întrebările de real interes pentru cadrele didactice din judeţul nostru a preferat să dea răspunsuri scurte şi evazive. Întrebat cum va reuşi ministerul pe care îl conduce să depolitizeze instituţiile de învăţământ, atâta timp cât la concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector general s-au înscris profesori care fac politică, ministrul Câmpeanu s-a simţit deranjat şi a răspuns scurt că ”nu cred că acest lucru constituie cea mai bună abordare din partea conducerii inspectoratelor care procedează în acest fel şi încercăm să schimbăm această abordare”.

Câmpeanu a mai spus că organizarea acestui concurs reprezintă o formă de depolitizare având în vedere că în ultimii ani inspectorii şcolari şi generali au fost delegaţi în funcţii.

Şelaru: Nu-i putem interzice să facă politică

A intervenit însă secretarul de stat în ministrul Educaţiei, Vasile Şelaru, care practic l-a încurajat pe Ion Işfan să procedeze la fel şi în următoarele campanii electorale. ”Să meargă prin şcoli e clar că e interzis, dar să participe la o campanie electorală având calitatea de membru de partid nu văd absolut nicio problemă. Nu-i putem interzice unui inspector şcolar general să nu facă politică, să aibă funcţie de conducere în partid da, dar să nu facă politică e altceva. E firesc ca la nivelul unui partid să existe un departament de educaţie care să facă politică pentru educaţie, cine ar trebui să facă politicile pentru educaţie, unii neangajaţi politic? Nu vă înţeleg, iertaţi-mă”, a declarat Vasile Şelaru, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei.

Jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă au dat exemplu în acest sens pe actualul inspector şcolar general al ISJ Gorj, Ion Işfan, care anul trecut în campania pentru alegerile prezidenţiale a fost surprins de două ori, în timpul programului, la şedinţele de partid organizate de preşedintele Ion Călinoiu. Işfan declara la vremea respectivă că ”a venit la prieteni” şi nu la instruire politică.

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: