USL Gorj TRĂIEŞTE!!! Document semnat în februarie 2015!

Liderii PNL, PSD şi PC din judeţul Gorj au semnat pe 18 februarie 2015 un document cu antetul USL, pentru excluderea unor consilieri locali din Turceni. Într-o perioadă în care liberalii se laudă că lucrează pentru schimbarea guvernului PSD, copreşedintele PNL Gorj Dian Popescu certifică sub semnătură şi ştampilă că USL trăieşte! Asta deşi la Turceni noul PNL ar avea majoritate, dacă Dian Popescu nu ar da afară liberali să bage pesedişti! Ion Iordache, impus de Dian Popescu la şefia PNL Turceni, deşi în campania electorală a spus la radio că îl susţine pe Ponta, dă vina pe foştii pedelişti pentru faptul că se aliază el acum cu PSD şi PC.

USL Gorj şi-a reînceput activitatea la Gorj pe 18 februarie 2015, când a emis documentul cu numărul 1 din acest an, semnat şi ştampilat de liderii PSD, PNL şi PC Gorj. Prin document, cei trei lideri anunţă primăria Turceni că a fost retras sprijinul politic pentru doi consilieri liberali şi că următorii susţinuţi sunt Ion Bărăgan de la PSD şi Cerasela Trăistaru de la PNL.

adresa_usl_2015

Nu este primul semn de complicitate între liberalii lui Dian Popescu şi PSD la Gorj. Ion Iordache, omul de afaceri care în plină campanie electorală a spus la Radio Infinit că pentru Gorj ar fi bine ca Victor Ponta să fie preşedinte, a fost promovat după alegeri ca preşedinte al PNL Turceni, prin înlăturarea de la şefia filialei a primarului liberal Dumitru Gâlceavă. Şi alţi liberali care au muncit în campanie pentru Iohannis au fost înlăturaţi după alegeri de Dian Popescu, de exemplu la Târgu Jiu, unde preşedintele Octavian Lupulescu a fost înlocuit cu fostul consilier pesedist Marian Popescu.

Liberalii daţi afară, intră PSD!

La Primăria Turceni a fost înregistrată în urmă cu câteva zile o adresă a decedatei USL. Apar ştampilele PNL, PSD şi PC, precum şi semnături în numele lui Dian Popescu şi Florin Cârciumaru şi semnătura lui Marius Borcan. În adresă se spune că posturile lăsate vacante după excluderea liberalilor Victor Sârbu şi Magdalena Făinişi vor fi ocupate de Ion Bărăgan - PSD şi Elena Cerasela Trăistaru - PNL.

Că la Turceni funcţionează vechiul USL şi nu noul PNL o spune chiar Ion Iordache, consilier şi preşedinte al organizaţiei PNL din oraş. „Noi nu aveam nevoie de PSD-PC dacă grupul de la PDL făcea echipă cu noi. Dacă ei nu vor să facă echipă cu noi, trebuie să facem alianţe ca să avem majoritate. (...) PNL nu funcţionează pentru că cei de la PDL sunt prietenii primarului. Şi asta îndemnaţi de preşedintele Vîlceanu“, spune Iordache, care susţine că Doru Cornescu, şeful PDL Turceni, nu vrea să colaboreze cu liberalii.

Interesant este că primarul e liberal, deci este greu de înţeles care este problema că liberalii proveniţi din PDL sunt prieteni cu Gâlceavă. Acesta din urmă spune că s-a format un grup cu trei consilieri PNL, doi de la PSD şi unul de la PC.

Dian Popescu: Eu doar am confirmat că aceşti oameni sunt în USL

Dian Popescu, liderul vechiului PNL, spune că cei doi consilieri, Sârbu şi Făinişi, sunt consideraţi excluşi până-şi rezolvă litigiile. Cât despre adresa USL, senatorul spune că este perfect legală, pentru că aceştia au fost aleşi pe lista USL. Ba mai mult, alianţa ar fi încă înregistrată la tribunal. „Au fost daţi afară de organizaţia locală, de aici încolo nu mai e treaba mea. Să fie sănătoşi dacă au contestat, până-şi rezolvă litigiul sunt daţi afară. Pe mine nu mă interesează cine intră în consiliul local. Eu doar am confirmat că aceşti oameni sunt în USL. Nu spun cine intră. Nici nu mă interesează de unde sunt, sunt pe lista USL, sunt pe lista USL. Eu am obligaţia să confirm că este membru, cine intră în Consiliu intră conform legii. Facem cum spune legea“, a declarat Dian Popescu, care a menţionat că „USL este încă înregistrată la tribunal”.

În adresa cu pricina se spune clar cine urmează să intre în Consiliul Local Turceni. Pentru Dian Popescu a semnat secretarul coordonator Virgil Drăguşin.

Primarul din Turceni, Dumitru Gîlceavă, spune că nu poate pune pe ordinea de zi proiectul de numire a lui Bărăgan şi a lui Trăistaru, desemnaţi de USL, pentru că ceilalţi doi consilieri au contestat excluderea. „Nu o consider legală pentru că cei doi consilieri încă sunt membri de partid, deoarece au contestat şi conform statutului partidului, şi vechiului şi noului statut, până se judecă la Curtea de Arbitraj ei sunt membri. Prima dată ei fost la Curtea de arbitraj la Târgu Jiu unde li s-a admis contestaţia, după care domnul Dian Popescu a ajuns la concluzia că această curte de arbitraj nu mai există. Şi le-a spus că ar trebui să se ducă la Curtea de Arbitraj de la Bucureşti. (...) Nu comentez afirmaţiile domnului Popescu, pentru că domnul nu mai este membru PNL, conform statutului. Eu ştiu că după statut nu mai e membru“, a declarat Gîlceavă, primar PNL, aflat în conflict cu şeful de partid Dian Popescu.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: