Luptă în condiţii vitrege pentru medalii la maraton

Finalul acestei toamne îi găseşte pe atleţii clubului Pandurii Târgu Jiu în focul concursurilor pentru care s-au pregătit toată vara. După ce săptămâna trecută au alergat la Campionatele Naţionale de Cros montan, atleţii de la Pandurii au luat parte în acest week-end la Campionatele Naţionale de maraton pentru  tineret şi seniori. Şi de la acest concurs atleţii „panduri” s-au întors cu două medalii, una la individual şi una pe echipe.

La prima competiţie majoră a toamnei sportivii de la Pandurii au câştigat şase medalii, surprinzător de multe având în vedere faptul că nu s-au pregătit deloc la munte. La crosul montan sportivii antrenorilor Ion Bură, Viorica Dima şi Ionuţ Bură au câştigat şase medalii dintre care două de aur, trei de argint şi una de bronz toate fiind obţinute în concursurile pe echipe. La campionatul de maraton din acest week-end cei de la Pandurii au aliniat la start mai puţini sportivi, dată fiind competiţia care va urma, Campionatele Naţionale de cros, care va încheia practic competiţiile din acest an şi unde sportivii de la Pandurii au obiective mai îndrăzneţe. Odată cu maratonul Internaţional al Bucureştiului în week-end s-a derulat pe acelaşi traseu de la Casa Poporului şi Campionatele Naţionale de maraton. La start, odată cu sportivii români înscrişi în număr mic, date fiind condiţiile meteo nefavorabile, s-au aliniat o mulţime de alergători din Kenya veniţi pentru concursul internaţional, dotat cu premii. De altfel primii şase sosiţi la fiecare probă  au fost kenyenii care au câştigat toate premiile puse în joc. CS Pandurii a participat la proba de seniori cu patru sportivi care s-au clasat pe locul trei la echipe. Este vorba de Lupulescu Daniel, Badea Mădălin şi Gorun Gabriel, ultimul intrând şi în posesia medaliei de argint în proba individuală de tineret şi revenind acasă cu două medalii.

Participare tot mai redusă la maraton

Participarea mai redusă de la Naţionalele de maraton, competiţie care altă dată strângea la start sute de sportivi, s-a datorat şi vremii ploioase dar mai ales faptului că va urma cel mai important concurs al anului. Antrenorii sportivilor de la Pandurii au explicat că şi unii sportivi ai clubului gorjean au fost protejaţi pentru concursurile care vor urma, ştiut fiind că o cursă de maraton este epuizantă. Antrenoarea sportivilor de la Pandurii, Viorica Dima, a explicat că pentru majoritatea atleţilor a fost al doilea concurs al săptămânii şi s-a simţit o stare de oboseală: „E al doilea concurs într-o săptămână pentru că ei au alergat şi la Campionatele de cros de săptămâna trecută unde au câştigat şase medalii. A fost şi vremea proastă care a contribuit la evoluţia mai slabă a unora dintre ei”.

Pe lângă acest aspect, antrenorii de la Pandurii au protejat unii sportivi care au şanse de a urca pe podium la Naţionalele de cros de la sfârşitul acestei luni. Antrenorul coordonator al secţiei de atletism a clubului Pandurii, Ion Bură, crede că participarea redusă de la maraton se datorează şi acestui concurs care va urma şi pentru care atleţii vor să fie mai bine pregătiţi: „Participarea e tot mai redusă la maraton. Anul acesta este şi o situaţie specială, atleţii se păstrează acum să alerge la cros. Dar noi am fost cu echipa a doua cum se spune pentru că nu au mers cei mai buni sportivi şi au luat totuşi două medalii. Merită felicitări pentru că totuşi concursul s-a desfăşurat pe frig şi ploaie şi cei mai mulţi au preferat să abandoneze. E bine că am luat şi aceste medalii”.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: