Luptă „incendiară” la Protecția Copilului. Candidată în comisia de disciplină!

Dumitru Cotrună a fost înlăturat de la conducerea Protecției Copilului Gorj, dar lupta pentru numirea unui interimar continuă. Daniela Cornea, una din aspirantele la post, a fost băgată în comisia de disciplină de cel care îi ține locul lui Cotrună, Laurențiu Diaconescu. Motivul ar fi incendiul de la centrul de plasament de la Târgu Cărbunești, care ar fi pornit de la instalația electrică. Cornea este acuzată că nu a făcut achizițiile necesare, deși cei de la centru au semnalat necesitatea. Centrul de la Cărbunești este condus de soția consilierului PSD Cristian Toader Pasti, al cărui nume a fost vehiculat luni ca posibil director al DGASPC Gorj.

Daniela Cornea este șefa Achizițiilor din DGASPC Gorj, iar numele ei a fost vehiculat pentru conducerea instituției, după demisia directorului Dumitru Cotrună. Cornea a fost atacată în repetate rânduri de conducerea PNL Gorj, care invoca faptul că o eventuală numire a acesteia ar avea conotații politice, făcând asocieri cu ALDE. Activitatea politică a acesteia nu este cunoscută, Cornea nefiind asumată public de vreun partid. Cert este că Daniela Cornea are opoziție politică, din partea PNL. “Îl somăm pe președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, să nu continue să își bată joc de această instituție prin numiri gen Anca Cornea de la OPC sau Anca Bordușanu de la PSD”, a fost una dintre pozițiile publice exprimate de PNL Gorj.  

Noroc! Stingătoarele de incendiu, cumpărate cu o zi înainte

Luni, 28 august, Anca Daniela Cornea a fost trimisă în comisia de disciplină de cel care asigură interimatul la șefia DGASPC Gorj, Laurențiu Diaconescu, care, în treacăt fie spus, este fiul vicepreședintelui PNL Gorj Puiu Diaconescu, având și o relație de rudenie cu președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu.

Laurențiu Diaconescu arată în sesizarea comisiei de disciplină că pe 25 august a avut loc un incendiu la bucătăria centrului de la Cărbunești, centru care a solicitat încă din 3 august “trimiterea unei firme autorizate pentru lucrări legate de instalația electrică, aceasta prezentând defecțiuni ce pun în pericol securitatea în muncă și pot genera incendii”. Diaconescu cere să fie efectuată “o cercetare administrativă a doamnei Cornea Daniela”, care a primit referatul pentru rezolvare, dar nu a întreprins nimic.

Incendiul care a avut loc vineri seara la centrul de la Cărbunești a fost stins de salariații instituției, înainte de sosirea pompierilor. A fost mai mult fum decât foc, de la niște fire neizolate din plafon. Norocul celor de la centru este că s-au aprovizionat cu stingătoare noi de incendiu chiar cu o zi înainte, când salariații au și fost instruiți cum să le folosească.

PNL luptă, PSD câștigă. Și zic că nu sunt înțeleși!

Și, pentru că Gorjul e o lume mică, luni a apărut un nou posibil director al DGASPC. Este vorba de Cristian Toader Pasti, consilier local PSD Târgu Jiu și consilier al președintelui Consiliului Județean, Cosmin Popescu. Pasti este și soțul directoarei de la centrul de plasament din Cărbunești, acolo unde a fost incendiul.

Ipoteza numirii lui Toader Pasti director a fost lansată chiar de Laurențiu Diaconescu. „Eu aș prefera ca domnul Pasti să vină pe acest post de director general, cred că aş colabora foarte bine cu dânsul din postura de director general”, a spus Laurenţiu Diaconescu, care a ţinut să precizeze că el nu a fost întrebat de nimeni dacă îşi doreşte sau nu acest post, nici de preşedintele Cosmin Popescu, dar nici de partidele politice.

Contactat telefonic, Cristian Toader Pasti a negat că ar fi interesat de o astfel de funcţie, însă spune că dacă s-ar face un sondaj în rândul salariaţilor, peste 90% şi-ar dori să vină el acolo. „Nu sunt interesat, cunosc foarte bine greutățile de acolo şi ca să poţi să faci treabă în primul rând trebuie o altă strategie, modernă, în al doilea rând trebuie mână liberă să-ţi pui oameni de valoare, că sunt destui în direcție, trebuie aduși oamenii de valoare care au fost marginalizaţi şi în al treilea rând trebuie dată o autonomie foarte mare centrelor, aşa cum a fost cu ani în urmă. Acum birocrația este maximă”, a spus Cristian Toader Pasti.

Un nou atac la Cornea

Laurențiu Diaconescu lucrează de 20 de ani în cadrul DGASPC Gorj şi susține că i se pare aproape inacceptabil ca şefa de la Achiziţii, Daniela Cornea, să îşi dorească o astfel de funcţie după nici trei ani de activitate în domeniu. „Am întrebat-o personal dacă ştie ceva de Asistenţă Socială şi mi-a spus că nu ştie nimic. Ar trebui să realizeze dânsa că nu poate să vină pe acest post, că nu poate, n-are pregătirea necesară. Eu nu cerşesc posturi de conducere, eu nu cerşesc posturi de conducere pe la uşile partidelor. Pot spune că direcţia este undeva pe marginea prăpastiei în acest moment şi trebuie un om foarte competent. Pe mine, care sunt de 20 de ani, mă sperie situaţia de la DGASPC Gorj”, a declarat Laurenţiu Diaconescu, directorul adjunct.

Vizualizări: 5,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: