Mai rău ca pe vremea lui Cârciumaru. Restricții pentru vârstnici!

Municipalitatea din Târgu Jiu cheltuie anul acesta cu petrecerea organizată de Ziua Vârstnicilor suma de 140 mii lei. Consilierii locali au aprobat fără să clipească alocarea acestei sume. Chiar și cei liberali, care în anii anteriori au făcut scandal când municipalitatea punea la bătaie sume uriașe de bani pentru astfel de chermeze. Pentru ca pensionarii să poată lua parte la petrecere trebuie să facă neapărat parte dintr-un club, o asociație sau sindicat al pensionarilor sau vârstnicilor.

Cei mai mulți bani vor fi dirijați către organizarea unei mese festive. 1800 de persoane vor participa la petrecere, conform estimărilor municipalității, meniul per persoană fiind stabilit la 65 lei/porție, cu TVA. Restul de bani ar urma să fie cheltuiți pe achiziția unor pachete cu același meniu pe care îl vor primi petrecăreții. Pachetele vor ajunge la 300 de persoane vârstnice cu handicap grav, aflate în evidențele Direcției Publice de Protecție Socială.

Consilierii liberali au contestat în ultimii ani modul în care municipalitatea acorda invitațiile pentru participarea la petrecerea vârstnicilor din data de 1 octombrie. Actualul primar, Marcel Romanescu, pe vremea când era consilier local, a propus adoptarea unui regulament astfel încât la sărbătoarea Zilei Vârstnicilor să participe şi alţi pensionari, nu numai cei de la cluburile de vârsta a treia. Curios este faptul că și anul acesta, tot prin cluburile vârstei a treia se dau invitațiile pentru această petrecere. De altfel, participanții trebuie să fie membrii unui astfel de club sau a unor asociații sau sindicate. ”N-am fost de acord cu suplimentarea. Aveam obiecții legate de porții. S-a diminuat valoarea, a crescut numărul de pensionari de la 1400 la 1800. Aproape s-a dublat numărul. Obiceiul celor de la primărie de pe vremea lui Cârciumaru acesta era, cheltuiau 140 mii și veneau după cu suplimentări. Atâta vreme cât se va merge pe invitații sunt convins că vor fi 1800, se va deconta strict numărul de porții”, și-a explicat votul consilierul local liberal Eduard Berca. 

Petrecerea va avea loc în data de 2 octombrie la restaurantul de pe Insulița Jiului, acolo unde s-a ținut și în ultimii ani. Invitațiile vor fi asigurate de prestator.   

Vizualizări: 2,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: