Cotrună, demis la cerere. Noul director, din afara instituției!

Numeroasele scandaluri de la Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Gorj au dus în cele din urmă la demiterea directorului Dumitru Cotrună. Acesta a fost transferat, la cerere, pe o funcție de execuție în cadrul direcției. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, va anunța în câteva zile directorul interimar. Va urma însă concursul pe post, la care vor putea participa și persoane din afara instituției.

Cererea formulată de Dumitru Cotrună de a înceta raporturile de muncă din postura de director general executiv şi a trece pe o funcţie de execuţie a fost votată de consilierii judeţeni vineri, fiind înregistrate doar două voturi împotrivă, cele ale consilierilor PMP. Întrebat dacă nu cumva se impunea o demitere a acestuia din instituție, Cosmin Popescu, președintele Consiliului Judeţean, a evitat un răspuns concret. „Este adevărat, activitatea domnului Cotrună în ultimul an poate nu a fost cea mai bună având în vedere ce s-a întâmplat. Domnul Cotrună a înaintat Consiliului Judeţean o cerere prin care el solicită încetarea raporturilor de serviciu pentru funcţia de director general executiv şi a cerut mutarea pe un post de consilier, clasa I, gradul I, în cadrul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Gorj”, a spus Cosmin Popescu.

Recompensat, nu pedepsit

Consilierii judeţeni ai Partidului Mişcarea Populară consideră acest transfer al lui Cotrună mai mult o recompensă, decât o pedeapsă. „În momentul când îţi asumi un management defectuos trebuie să-ţi dai demisia. Managementul care a fost practicat acolo este un management de cea mai proastă calitate”, a declarat Liviu Andrei, consilier judeţean PMP Gorj. „Nu cred că asta înseamnă o demisie de onoare, dimpotrivă, cred că este o ascundere după fustele PSD”, a declarat Denisa Şuţă, consilier judeţean PNL.

Tot liberalii au fost cei care în timpul şedinţei l-au acuzat pe preşedintele Consiliului Judeţean că vrea să numească politic o persoană în fruntea DGASPC Gorj. „Cred că n-am judecat niciodată politic, nici atunci când l-am numit director general adjunct pe domnul Laurenţiu Diaconescu. Şi nu mă puteţi acuza că am numit pe cineva politic, deci vreau ce este bine pentru beneficiarii instituţiei”, a fost răspunsul preşedintelui Cosmin Popescu. Laurențiu Diaconescu este fiul vicepreședintelui PNL Gorj, Puiu Diaconescu, dar și rudă cu președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu. Acesta este adjunct la DGASPC Gorj și în cărți pentru funcția de director plin. De altfel, campania liberalilor împotriva lui Cotrună ar putea avea ca motivație și interesul de a fi numit Laurențiu Diaconescu.

Vizualizări: 2,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: