Acuzaţii de abuz la Inspectoratul Şcolar. Fost inspector: „Suport cum numai eu ştiu presiunea”

Un nou scandal a izbucnit la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj pe tema gradaţiilor de merit alocate în acest an. Fostul inspector Ion Elena acuză conducerea ISJ Gorj că l-a lăsat pentru a doua oară consecutiv fără gradaţie de merit, în ciuda unui dosar autoevaluat cu peste 93 de puncte. Elena îl acuză pe şeful ISJ Gorj de „violenţă psihică” împotriva sa şi de răzbunare pentru faptul că nu ar fi răspuns comenzilor lui pe vremea cât a fost director la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă în Educaţie (CJRAE).

Război total între şeful ISJ Gorj, Ion Işfan, şi fostul directorul al CJRAE, Ion Elena. Cel din urmă este foc şi pară pe comisia judeţeană care a verificat dosarele pentru alocarea gradaţiilor de merit, pe motiv că acea comisie i-a notat dosarul cu 0 puncte. „Am fost deposedat în mod abuziv şi în acest an de gradaţia de merit. Sunt victima unui abuz de putere din partea inspectorului şcolar general şi a unei comisii de evaluare obediente acestuia. În acest an, 2017, dosarul meu autoevaluat cu 93,2 puncte a fost evaluat de comisia de gradaţie, cu 0,00 puncte. Dacă evaluarea ar fi fost corectă, aş fi avut gradaţie de merit, pentru care consider că sunt îndreptăţit, luând în considerare activitatea desfăşurată în ultimii cinci ani în educaţie şi celelalte dosare aflate în concurs”, a declarat Ion Elena, profesor.

Invocă vicii de procedură

Responsabilii din ISJ Gorj spun că dosarul nu a fost evaluat pe motiv că s-au constatat câteva vicii de procedură. „Comisia judeţeană de acordare a gradaţiilor de merit 2017 a constatat că în dosarul candidatului Ion Elena există documente conform cu originalul a căror autentificare a fost făcută chiar de către candidat sau de către directorul Palatului Copiilor, deşi metodologia prevedea că autentificarea documentelor pentru personalul de îndrumare şi control trebuia făcută la ISJ. Este un articol în metodologie care spune că dosarul nu poate fi evaluat din cauza acestor vicii de procedură”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

„Acțiuni continue de violenţă psihică”

Elena susţine însă că aceste vicii de procedură invocate sunt doar o mască în spatele căreia se ascunde şeful ISJ Gorj pentru a nu respecta legea. „Este bine ca opinia publică să ştie că suport de aproape doi ani de zile agresiunea psihică şi morală, abuzul emoţional, sub diversele lor forme, declanşate de inspectorul şcolar general împotriva mea, dar şi a salariaţilor din instituţia unde am fost director timp de patru ani. Acestui om îi place să genereze conflicte, se hrăneşte cu ele! Suport cum numai eu ştiu presiunea acestui individ. Consider respingerea dosarului de gradaţie, pentru a doua oară consecutiv, ca rezultat al unor acțiuni concertate și continue de violenţă psihică împotriva mea”, a declarat Ion Elena, fostul director al CJRAE Gorj.

Vizualizări: 4,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: