Cojocaru se teme de focare la echipele de fotbal

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu se teme de ce e mai rău dacă se vor relua meciurile Ligii 2. Călin Cojocaru se întreabă ce se întâmplă dacă apare un focar la o echipă şi cum se va finaliza într-un astfel de caz competiţia.

Pandemia de COVID-19 nu a trecut şi e încă un pericol pentru România, dar asta nu a împiedicat Federația Română de Fotbal să ia o decizie în favoarea reluării antrenamentelor și în curând, se pare, şi a competițiilor. Nu toate echipele sunt de acord cu această hotărâre, iar printre ele se numără și Pandurii Târgu Jiu.

Antrenorul Călin Cojocaru se teme de urmările pe care le pot avea antrenamentele și meciurile premature. Acesta e de părere că un caz de infectare va da naștere unor probleme și mai mari, iar astfel s-ar putea ajunge la suspendarea definitivă a sezonului. Sănătatea jucătorilor, spune antrenorul pandurilor, trebuie să primeze, iar reluarea Ligii 2 nu trebuie să se producă până în momentul în care nu este garantată siguranța fobaliștilor. ”Dacă începi și apare un focar la o echipă, ce faci? Le retragi și pe celelalte cu care a jucat? Ce faci cu competiția? E foarte greu. Eu sunt convins că nu o să înceapă nicăieri. După primele cazuri de infectare nu vor mai vrea jucătorii să intre pe teren, să vină la antrenamente… Echipele vor să încaseze banii din drepturile tv, televiziunile au nevoie de fotbal, dar trebuie să se înțeleagă că și sănătatea jucătorilor e importantă. Și din ce am văzut, studiile spun că la sportivi se ia cel mai ușor. Cel mai important lucru este sănătatea și trebuie să fim oameni”, a declarat Călin Cojocaru pentru gds.ro.

Pandurii Târgu Jiu se află într-o situație critică în acest sezon. Gorjenii sunt pe ultimul loc, după 24 de etape, cu numai opt puncte. Distanța față de prima poziție care asigură salvarea de la retrogradare, este de 16 puncte. Ultimul și singurul succes în acest sezon a fost înregistrat în septembrie 2019, 1-0 în deplasare la Metaloglobus.

Vizualizări: 487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: