Cluburile din Liga 2 și 3 se revoltă şi cer banii înapoi de la FRF

Federația Română de Fotbal a strâns înaintea sezonului 700.000 € de la cluburile din ligile a doua și a treia, garanții obligatorii pe care le-au depus echipele. Mulți conducători speră să le fie returnate sumele acum, nu după finalul sezonului, așa cum era regula stabilită iniţial.

În criză de când nu mai sunt programate meciuri, cluburile de fotbal își amintesc toți banii pe care i-ar mai avea de luat. Ligile a doua și a treia sunt obligate să depună niște garanții înaintea fiecărui sezon. Fiecare club din Liga 2 a achitat  50.000 de lei, pentru Liga 3 fiind o garanția e de 30.000 de lei de echipă. Banii sunt într-un cont al Federației, creat special pentru a colecta garanțiile acestea. Regula e că formațiile își recapătă banii depuși drept garanții imediat după sfârșitul sezonului. Unii dintre conducătorii din ligile mici i-ar vrea acum, nu după final, mai ales că a devenit destul de clar că în Liga 3 nu se va mai juca restul stagiunii.

Formațiile din al treilea eșalon depind aproape toate de stat, de primării sau de consilii județene.

În perioada aceasta în care instituțiile publice au consumat bani mulți cu protecția socială și cu sistemul medical, finanțarea fotbalului nu mai e posibilă şi puține cluburi din Liga 3 ar mai fi în stare să participe la competiție, dacă FRF ar fi cerut să se joace în continuare.

Liga 2 și Liga 3 au strâns împreună 3.400.000 de lei în contul garanțiilor, echivalentul a 700.000 de euro. Banii aceștia le-ar ajuta să mai supraviețuiască pentru o vreme, să mai achite din datorii.

Federația le-a mai enervat pe cluburile din liga a treia și cu scenariul pe care l-a stabilit pentru încheierea sezonului în care nu vor mai fi disputate meciuri, vor promova direct liderii care au mai mult de patru puncte peste locurile secunde.  Din cele cinci serii, doar Aerostar Bacău și FC U Craiova 1948 urcă direct în Liga 2. Ceilalți lideri din serii vor avea de disputat baraje cu formațiile clasate imediat în urma lor: Unirea Slobozia-Mostiștea Ulmu, Progresul Spartac-Slatina și Comuna Recea-Minaur Baia Mare.

Vizualizări: 476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: