Cărbuneştiul rămâne în Liga 3, campionatul a fost oficial ”înghețat”

FRF şi-a anunţat luni decizia oficială în privinţa celui de-al treilea eşalon care a fost îngheţat. În privința promovatelor din Liga 3 lucrurile nu sunt finalizate pentru că doar două echipe au fost deja desemnate campioane și trimise în Liga 2 dar în privinţa retrogradării totul e clar şi nimeni nu va mai retrograda. Atsfel, Gilortul Târgu Cărbuneşti nu va mai retrograda deşi se află  pe ultimul loc.

Campionatul Liga 3, ediția 2019/2020, s-a încheiat în mod oficial. Planul unic al Federației Române de Fotbal, prezentat în videoconferința cu reprezentanții cluburilor celui de-al treilea eșalon fotbalistic, a fost pus în aplicare a anunţat liga2.ro. Propunerea Departamentului Competiții al FRF a fost adoptată de Comitetul de Urgență de luni  11 mai, decizia urmând a fi aprobată în viitoarea ședință a Comitetului Executiv.

Actualul sezon al Ligii 3 se încheie cu nicio echipă retrogradată, iar în Liga 2 vor promova cluburile clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două formații este egală sau mai mică de trei puncte. FRF consideră că în actualul mod în care vor fi desemnate campioanele primează meritul sportiv.

Viitorul sezon al Ligii 3, ediția 2020/2021, se dorește a avea cinci serii a câte 18 echipe, deci va fi mai numeros cu zece cluburi decât cel actual, care a fost format din cinci serii a câte 16 cluburi.

Vizualizări: 942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: