Mâncare de post cu praz și măsline

Această mâncare de praz cu măsline este o rețetă vegetariană pe care o puteți încropi rapid pentru prânz sau cină în perioada de post. Şi atunci când nu găteşti de post acesta poate fi un mod de a include tot felul de legume în dieta familiei tale.

Este o reţetă pe care o pot încerca şi cei care nu s-au înțeles deloc cu legumele. Pentru această mâncare de praz și măsline veți avea nevoie doar de câteva ingrediente simple, dar va trebui să adăugați niște condimente și să o lăsați să se gătească la foc mic pentru ceva timp, astfel încât toate aromele să se combine frumos.

Asigurați-vă că utilizați o oală care poate fi băgată la cuptor atunci când începeți să preparați acest fel de mâncare. Dacă nu aveți, folosiți o tigaie pentru început, iar apoi transferați în orice tip de vas termorezistent.

Ingrediente: 4 fire de praz, 1 ceapă mare, 250 grame de măsline negre, 250 ml pastă de tomate, 1/2 cubuleț de concentrat de legume (de preferat natural), 250 ml apă fierbinte, 4 linguri ulei, 1 lingură de zahăr, 2 frunze de dafin, sare și piper.

Mod de preparare: Încălziţi mai întâi cuptorul la 180° după ce curățaţi bine bucățile de praz și le îndepărtaţi coada verde şi le tăiaţi în bucăți de aproximativ 2 centimetri. Separat se toacă  şi ceapa.

Într-o oală care poate fi folosită și în cuptor, încălzim uleiul și adăugăm prazul tocat și ceapa, apoi le gătim până când sunt moi. Dizolvăm cubul de concentrat de legume în apa fierbinte. Adăugăm amestecul în oală împreună cu pasta de tomate și măslinele negre. După 10 minute, adăugăm frunzele de dafin, zahăr, sare și piper.

Lăsăm să fiarbă puțin, apoi transferăm vasul în cuptor, unde va mai fierbe încă 10-15 minute. Servim mâncarea de praz cu măsline caldă, cu mămăligă și smântână sau cu pâine proaspătă.

Vizualizări: 1,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: