Mădălina Ciolocoi: BPM va constata dacă Banţa a făcut vreo infracţiune

Liberalul Victor Banţa este la un pas de a fi exclus din partid din cauză că a criticat faptul că PNL a pierdut funcţiile de viceprimar de Târgu Jiu şi cea de prefect de Gorj în favoarea PSD. Vicepreşedinta Mădălina Ciolocoi spune că atitudinea lui Banţa va fi analizată în cadrul Biroului Politic Municipal, urmând ca în această săptămână să se decidă dacă fostul prefect a încălcat sau nu statutul partidului. Ba mai mult, Ciolocoi le recomandă liberalilor care doresc funcţii de conducere să nu-şi facă propagandă decât în interiorul partidului.

Rep.: Cum comentaţi atitudinea lui Victor Banţa referitor la nemulţumirile acestuia în ceea ce priveşte conducerea PNL?

M.C.: Statutul PNL are nişte articole care prevăd anumite restricţii, o anumită conduită. Domnul Victor Banţa, ca membru PNL, trebuia să le respecte.

Rep.: Nu e o noutate că PNL a pierdut funcţia de viceprimar şi pe cea de prefect în favoarea PSD. Ce a deranjat atât de mult?

M.C.: În ceea ce priveşte funcţia de viceprimar al Municipiului Târgu Jiu, domnul Matei Nătrag s-a retras dumnealui, funcţia nu i-a fost retrasă printr-o hotărâre a preşedintelui. Funcţia de prefect a fost negociată la schimb cu o altă funcţie în Ministerul Justiţiei. Pentru funcţiile de conducere de la deconcentrate trebuie organizate concursuri.

Rep.: Şi totuşi, care este greşeala domnului Victor Banţa?

M.C.: Nu pot să mă pronunţ pentru că ar fi în contradicţie cu statutul partidului. Nu eu dau verdictul. Biroul Politic Municipal va constata dacă domnul Banţa a făcut vreo infracţiune, dacă a încălcat sau nu statutul partidului.

Rep.: Se apropie conferinţa de alegerile din vară a PNL. Credeţi că Victor Banţa  îşi face propagandă pentru vreo funcţie de conducere?

M.C.: La şedinţa de vineri a Biroului Politic Judeţean s-a stabilit că toţi candidaţii care doresc o funcţie în conducerea PNL au posibilitatea să meargă în teritoriu şi să-şi facă propagandă în cadrul organizaţiilor. Pot inclusiv să denigreze un anumit şef din conducerea partidului. Ne le interzice nimeni acest lucru, dar să fie între membrii partidului.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: