Târgu Jiu: O familie, executată pe nedrept de o angajată a primăriei!

O familie din Târgu Jiu trăiește cu teama că în orice moment casa ar putea pieri în urma unei executări silite. Proprietara, Liliana Scarlat, s-a luptat peste cinci ani în instanță cu Anca Ivan, o angajată a primăriei Târgu Jiu care susţine că terenul pe care este situat imobilul îi aparţine. Nedreptatea este cu atât mai mare cu cât primăria Târgu Jiu a refuzat să-i elibereze femeii, în timpul procesului, actul doveditor, acesta fiindu-i emis după ce angajata primăriei a câştigat irevocabil în instanță. Aceasta este încă o situaţie generată de neregulile titlurilor de proprietate acordate de municipalitate după propriile reguli.

Liliana Scarlat a cumpărat în anul 2009 un teren în strada Merilor de la o altă familie, teren pe care și-a ridicat o căsuță din lemn, fără temelie. La nicio săptămână, femeia s-a trezit că o angajată a primăriei Târgu Jiu reclamă terenul în instanță. O primă judecată i-a făcut dreptate Lilianei Scarlat, însă la recurs angajata primăriei a câștigat definitiv și irevocabil.  ”Nici o săptămână n-a durat și a venit doamna Ivan cu un titlu de proprietate și a spus că este terenul dânsei. Din acel moment ni s-au închis toate ușile din primărie și domnul primar ne-a spus ”mergeți în instanță că vă ajutăm”. Lucru care nu s-a întâmplat. Am câștigat în primă instanță și după aceea a câștigat dânsa. Practic, primăria nu a dorit să lămurească această situație, să ne lămurească și pe noi și pe ea, să ne spună unde s-a produs confuzia”, a spus Liliana Scarlat. Cu alte cuvinte, primăria Târgu Jiu, când a făcut măsurătorile în zonă pentru titlurile de proprietate, a încadrat și cei cinci mii de metri pătrați ai familiei Sârbu, teren pe care îl vânduse familiei Scarlat.

Dovada, după executare

La un an de la finalizarea procesului, primăria Târgu Jiu i-a emis femeii act în care se arată că terenul cumpărat de ea nu face parte din parcela reclamată de angajata primăriei. Astfel că, deși are dovada că primăria a greșit, familia așteaptă în orice clipă executorul judecătoresc. ”Când deja era executarea, ni s-a dat această adresă din care reiese că construcția nu are nicio legătură cu tarlaua 52 ci este pe tarlaua 102. Practic terenul meu este într-o tarla și al ei în altă tarla. Acum noi am cerut revizuirea dosarului unde am depus această adresă și ordonanță președințială pentru suspendarea executării”, a mai spus Liliana Scarlat. Situația este cu atât mai dramatică cu cât femeia face de zece ani dializă, fiind purtată prin tribunale cu această suferință. ”Fac dializă de zece ani, de trei pe săptămână. În timpul procesului făceam dializă. De un am făcut o infecție la cateter, aveam cateter peritoneal, am făcut o infecție și mi s-a pus cateter jugular”, a spus Liliana Scarlat. Toate încurcăturile par să fi pornit de la niște măsurători făcute de Marinela Bardan, fosta salariată a primăriei Târgu Jiu, în prezent condamnată pentru ilegalități privind titlurile de proprietate. ”Pământul acesta nu se învecinează în acte cu Ivan, se învecinează cu Sârbu ori nu se ia în calcul acest lucru. Primăria a făcut o schiță care nu este relevantă, este un fals și o semnează domnul primar. Eu sunt în dubiu. Zilele astea n-am dormit nici două ore pe noapte”, a spus Constantin Scarlat, socrul femeii. Și cazul Lilianei Scarlat nu este singular.

Litigii               

Angajata primăriei s-a aflat în litigiu cu mai mulți proprietari din zonă, însă nu a avut câștig de cauză. ”Părinții mei au cumpărat aici în anii 50 un teren de cinci mii de metri pătrați. Li s-a eliberat titlu de proprietate, nu au fost probleme. După nouă ani de la eliberarea titlului de proprietate s-a dat un al doilea titlu de proprietate pe același teren doamnei Ivan. Ne-am judecat ca să anulez al doilea titlu. Trei ani ne-am judecat, am avut câștig de cauză peste tot”, a spus Nicolae Brelea, proprietar. Anca Ivan este salariata primăriei Târgu Jiu în cadrul Serviciului Autoritate Tutelară. Aceasta nu a dorit să vorbească despre acest subiect, motivând că este în timpul programului de lucru.

Galerie foto


Vizualizări: 4,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: