Ponta rămâne avocat! Deocamdată!

Baroul București nu se grăbește să ia o decizie definitivă în cazul unei eventuale excluderi a lui Victor Ponta din rândurile sale. Fostul premier a fost reclamat la Baroul din care face parte de către europarlamentarul Monica Macovei, după ce Ministerul Educației a decis să îi retragă acestuia titlul de doctor în drept pe motive de plagiat.

Deputatul de Târgu Jiu a contestat decizia respectivă în instanță, iar acum șefii Baroului spun că nu pot să dea o soluție finală la cererea lui Macovei până când chestiunea plagiatului nu va fi tranșată definitiv la instanță, până atunci Ponta rămânând avocat. De menţionat este că Ponta a ajuns avocat datorită titlului de doctor, pe care l-a obţinut prin fraudă.

Victor Ponta a fost o perioadă avocat al lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, ulterior el colaborând cu casa de avocatură a lui Dan Șova. Cei doi au fost trimiși în judecată anul trecut de către procurorii DNA în dosarul „Turceni – Rovinari” pe motiv că Șova ar fi încasat ilegal bani de la cele două termocentrale din Gorj, cu o parte din bani fiind plătit și Ponta pentru munci pe care nu le-ar fi prestat, după cum susțin anchetatorii. În perioada în care a avut cabinetul de avocatură, iar Șova derula contractele de la Turceni și Rovinari, deputatul de Târgu Jiu a avut venituri de peste 400.000 de lei, respectiv, 700.000 de lei, conform declarațiilor de avere din acea perioadă depuse în calitate de parlamentar.

Vizualizări: 483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: