Maestrul Ştefan Popescu îşi lansează a doua carte

Maestrul Ştefan Popescu este omul care a dus judeţul Gorj peste hotare şi l-a făcut renumit pentru cântecul la nai. Este omul care a realizat cel mai mare nai din lume şi omul care a inventat zeci de pseudoinstrumente de suflat, de la lingură, solniţă, nucă, până la sticlă sau ulcică de pământ. Este omul care a descoperit talentul a sute de copii care astăzi studiază naiul la cele mai renumite instituţii de muzică din țară sau de peste hotare, dar și omul care a creat peste 600 de naiuri din bambus. Povestea incredibilă a maestrului Ștefan Popescu o puteți urmări vineri la Accent Tv, începând cu ora 19.00 în cadrul emisiunii ”Despre noi, oamenii”.

Naistul Ștefan Popescu se pregătește să își lanseze cea de-a doua carte, o creație unicat, pentru că încearcă să combine muzica și agricultura, respectiv concordanța între pseudo instrumente și plantele din care se creează. Cartea urmează să o lanseze cu ocazia celei de-a XII-a ediții a festivalului Iustina Băluțeanu din Bustuchin, localitatea de baștină a artistului. ”Cea de-a doua carte vreau să o prezint tot în comuna mea natală, cred că la sfârșitul lunii iulie o să o lansez. Această carte cuprinde agricultură și muzică, este ceva unicat pentru că vorbim despre o valorificare superioară a instrumentelor în concordanţă cu plantele din care se confecţionează. Eu confecţionez instrumente, vreau să rămână ceva în urma mea”, a spus Ștefan Popescu, naist. Ștefan Popescu este artistul care își spune mereu că muzica nu trebuie să iasă la pensie, de aceea lucrează și astăzi cu zeci de tineri talentați cărora încearcă să le transmită dorința de a descoperi instrumente noi, dar și dorința de a practica la cele deja existente.
Maestrul Ștefan Popescu a ridicat în urmă cu câțiva ani sute de mii de oameni în picioare la Tel Aviv, iar astăzi spune că muzica instrumentală este foarte apreciată peste hotare pentru că cei de acolo nu înțeleg vorbele.

Vizualizări: 494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: