Oamenii din spatele păpușilor, la Accent Tv

Teatrul de Păpuși ”Pinocchio” este un teatru înființat la nivelul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu. Actorii, unii mai vechi, alții mai noi, au toți un lucru în comun... dragostea pentru copii. Că vorbim de oameni în toată firea sau de tineri adolescenţi care abia acum descoperă tainele actoriei, toți empatizează perfect cu publicul extrem de tânăr de care au parte în spectacolele lor. Începând cu anul 2006, membrii trupei au căpătat statutul de salariați ai Școlii Populare de Artă și au organizat până în prezent peste 300 de spectacole.

Maria Paleologu este una dintre cele mai vechi membre ale trupei de teatru. Este una din actrițele care dă viață păpușilor dar nu de puține ori este și regizorul pieselor de teatru. Ultimul spectacol, ”Prâslea Voinicul”, a fost în totalitate gândit de ea. ”Este greuț să realizezi spectacole pentru copii pentru că mișcările, muzica, textul trebuie să fie atractive, pe copii trebuie întotdeauna să-i ții în priză. Fiecare mișcare trebuie să aibă un înțeles pentru ei. Eu sunt implicată în acest proiect încă de la înființare. Teatrul de păpuși prinde foarte bine la Târgu Jiu, numai că nu prea suntem acceptați în multe școli și grădinițe”, a spus Maria Paleologul, actor păpușar.
În piesa ”Prâslea Voinicul” a interpretat rolul zmeului cel rău. În viața de zi cu zi nu este chiar un zmeu, este un om cu griji și nevoi ca orice om de rând. ”Sunt în trupă de mai bine de trei ani. Este foarte dificil pentru că orice scăpare copiii o sesizează. Ei sunt atenți la tot ce se întâmplă și dacă dai rateu e foarte greu să îndrepți”, a spus Dan Bura, actor. Rolul principal l-a interpretat Bogdan Milea, un tânăr actor care joacă la Pinocchio de aproape trei ani. Tânărul a terminat actoria la clasa lui Marian Râlea și vrea să continue cu actoria pentru copii și de acum înainte. ”Mă aflu în echipă de aproape trei ani. Practic am revenit, teatrul pentru copii este pasiunea mea. Dacă ar fi să o iau de la capăt aș alege tot actoria. Am încercat și teatrul pentru adulți, dar nu am fost atât de încântat. Noi, prin piesele pe care le punem în scenă, încercăm să le transmitem copiilor mesaje, să prindă curaj”, a spus Bogdan Milea, actor.
Este tânără, iubește copiii și joacă la Pinocchio de doi ani. A ales teatrul de copii pentru că, spune ea, copiii sunt cel mai sincer public. Din fire este veselă, jucăușă, spontană așa că rolurile de poveste i-au venit ca o mănușă. ”Eu am cochetat și cu muzica și cu dansul dar teatrul de păpuși mă definește cel mai bine. Eu am absolvit liceul Teologic și în prezent sunt studentă. Inițial a fost un hobby dar mă gândesc serios să fac o carieră din asta”, a spus Georgiana Lazăr. Povestea pe larg a acestor tineri care rămân veșnic copii o puteți urmări vineri seară, începând cu ora 19.00, în cadrul emisiunii ”Despre noi, oamenii” de la Accent Tv.

Galerie foto



Vizualizări: 700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: