Mafia în izmene

Disperarea cu care două partide încearcă să modifice legile justiţiei este greu de înţeles pentru noi, care nu ştim nici 1% din cât s-a furat în această ţară. Aşteptăm cu toţii ca oamenii de bună credinţă din PSD şi ALDE să se revolte împotriva liderilor lor, care distrug o ţară pentru a-l salva pe Dragnea de la puşcărie. Din păcate, nu este vorba numai de Dragnea. Sunt mii, poate zeci de mii de politicieni ca el, la toate nivelurile partidului, la toate nivelurile instituţiilor de stat. De asta nici nu se revoltă nimeni în PSD, pentru că fiecare are ceva de ascuns.

Jurnalistul Narcis Daju a prezentat marţi o mostră de tupeu al mafiei politice. Societatea de apă-canal Aparegio Gorj anunţa acum ceva timp deschiderea unei noi casierii în Târgu Jiu. A pus chiar firmă la intrare. Asta deşi acolo nu este şi nu a fost niciodată casierie, ci locuinţa de serviciu a unui consilier al directorului Aparegio, care are oricum un salariu uriaş. Şi asta nu e tot. Locuinţa, aflată la parterul unui bloc din Târgu Jiu, aparţine Edilitara, o societate a Primăriei Târgu Jiu. A fost amenajată cu o sumă deloc de neglijat de o firmă care a aparţinut fiicei primarului Aurel Popescu şi care acum este a unui apropiat al acestuia. Mobilată apoi de o altă firmă de casă, care a falsificat factura, livrând pat şi saltea, dar trecând în acte birouri şi etajere.

Cam aşa lucrează mafia politică de la Gorj, asta dacă vă întrebaţi de ce plătim facturi atât de mari pentru apă şi canalizare. Sau mafia în izmene, cum a denumit-o Narcis Daju, după ce marţi, când a bătut la uşa aşa-zisei casierii, a răspuns bărbatul în ţinută lejeră de seară.

Înţeleg că omul locuieşte acolo, pe banii noştri, de doi ani. Şi tot cam de atunci, aşa-zisele organe de anchetă ignoră subiectul, deşi îl ştiu. Pentru că da, mafia politică, în izmene sau nu, nu ar putea distruge România fără complicitatea unor oameni din poliţie, din procuratură, din tribunale.

Cum ar fi să mergem cu toţii, de acum încolo, să ne plătim factura la casieria Aparegio care nu există decât cu numele? Ar fi o formă de protest a oamenilor din Târgu Jiu, care se simt înşelaţi. Sigur, protestul la Târgu Jiu este o formă rară de manifestare. Dar, măcar să înţelegem cu toţii o dată pentru totdeauna că, dacă votăm hoţi, vom fi conduşi de mafie.

Vizualizări: 1,774

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: