Magazinele dau startul la reduceri

Magazinele de haine şi încălţăminte din Târgu Jiu vor demara din acest week-end sezonul reducerilor de iarnă. La sediul Primăriei din Târgu Jiu s-au primit deja şase cereri din partea agenţilor economici care vor aplica discounturi. Reducerile se vor aplica până pe 15 aprilie numai produselor nealimentare, precum îmbrăcăminte, încălţăminte sau gablonţuri. Discounturile în aceste magazine vor fi de 40% sau de 50%. De asemenea, în intervalul 1 august -31 octombrie se vor face reduceri la articolele de primăvară-vară. (A.A.)

Alte ştiri pe scurt:

Secţia „Victor Hugo”, inaugurată în martie

Secţia de franceză „Victor Hugo” din cadrul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” va fi inaugurată cel mai probabil în luna martie a acestui an. Potrivit directorului, Olimpia Bratu, s-a întârziat atât de mult cu deschiderea secţiei pentru că sunt foarte multe volume de prelucrat. Secţia va cuprinde aproape 5.000 de cărţi de literatură franceză, dicţionare şi lucrări de referinţă. (C.S)

Expoziţii temporare la Muzeul Judeţean Gorj

Muzeul Judeţean Gorj va găzdui şi anul acesta o serie de expoziţii temporare a unor pictori consacraţi din ţară. Potrivit directorului Dumitru Hortopan, este vorba de un proiect mai amplu legat de expoziţii temporare în cadrul cărora vor expune pictori celebri ca Mihai Sârbulescu sau Constantin Blendea. (C.S)  

Eroina de la Jiu, comemorată de elevi

Elevii de la Şcoala Generală „Ecaterina Teodoroiu” vor face azi o vizită la Casa memorială din cartierul Vădeni al Târgu-Jiului, unde se vor depune coroane de flori şi se vor evoca amintiri despre aceea care a fost supranumită ,,Ioana D'Arc a românilor”. Elevii şi profesorii au organizat şi ieri o serie de manifestări pentru sărbătorirea patroanei spirituale. Este vorba despre vizionarea filmul artistic ,,Ecaterina Teodoroiu”, realizat în anul 1978 de către celebrul regizor Dinu Cocea, iar publicistul Dorin Brozbă, autorul cărţii document ,,Cătălina, eroina de la Jii” a făcut o prezentare amănunţită la o seamă de fapte mai puţin cunoscute despre viaţa şi cariera militară a celebrei eroine gorjene. (A.A.)

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: