Râmescu: Prefectul Andrei mi-a spus „Băi, te arestează!”

Omul de afaceri Mihai Râmescu, aflat în greva foamei până va obţine demiterea lui Viorel Caragea de la şefia IPJ Gorj, susţine că fostul prefect Liviu Andrei l-a avertizat de mai multe ori că va fi arestat, din cauză că vorbeşte urât la adresa şefului poliţiei. Contactat telefonic, Andrei susţine că doar a încercat să aplaneze nişte conflicte.

Mihai Râmescu este naşul de cununie al poliţistului Chiţiba, actualul şef al DGA Gorj, care are mai multe procese pe rol cu Caragea, pe care l-a acuzat de purtare abuzivă. De altfel, în 2010 Chiţiba nu a fost acceptat de Caragea ca şef al Poliţiei Rovinari, deşi câştigase concursul cu nota 9.45, iar şeful IPJ Gorj nu s-a lăsat până nu l-a trimis în alt judeţ.

Omul de afaceri motrean a povestit cum Caragea i-a reproşat prietenia cu Chiţiba şi s-a oferit să îi fie el prieten. Asta în decembrie 2011, pentru ca în 5 ianuarie 2012 să îi trimisă 92 de persoane în control la firmele lui. Patru zile mai târziu, Râmescu a fost avertizat de prefectul de atunci, Liviu Andrei, că va fi arestat. „A urmat Revelionul firmei și ziua mea de naștere pe 9 ianuarie, iar în ziua aceea m-a chemat prefectul Liviu Andrei și mi-a spus: Băi, te arestează! Bă, te arestează. Ți-am spus să nu mai vorbești la adresa lui. Păi ce am zis domne, am zis și eu ce vorbesc alții, ce a făcut cu finul meu cu Chițiba, că știe toată lumea. Și mi-a repetat că mă arestează”, a declarat Râmescu.

Fostul prefect recunoaşte doar parţial discuţia cu Mihai Râmescu. „Nu știam că Mihai este în greva foamei și nici de ce. Eu nu am spus niciodată că ar vrea cineva să-l aresteze. Eu am încercat doar să aplanez niște conflicte. Vă dați seama că nu venea nici poliția la mine să îmi spună ce probleme sunt și nici agenții economici. Am încercat ca pe plan local să nu fie probleme și instituțiile să colaboreze”, a declarat Liviu Andrei, în prezent subprefect al Capitalei.

Dosare penale după nunta fiicei

Mihai Râmescu s-a ales cu două dosare penale după nunta fiicei sale. Primul pentru că nuntaşii ar fi blocat strada, deşi Râmescu susţine că le-a oferit motrenilor cozonac şi bere în parcarea de la Ghiocela, al doilea pentru că ar fi făcut nunta fiicei pe banii firmei. Râmescu a arătat presei factura de circa 700 de milioane de lei vechi pe care Ghiocela a tăiat-o pe numele ginerelui său. „După nuntă a venit adjunctul lui Caragea, Feteanu, care a țipat la mine, cu șeful de la Economic, care e un profesionist. Mi-au verificat nunțile pe trei ani în spate, au văzut că am nuntă de 450 de milioane, i-am tăiat factură și ginerelui meu de peste 700 de milioane de lei vechi. Nu găseau nimic și-l sunau pe Caragea să spună că nu mi-au găsit nimic, și-i punea să caute în continuare. Nu se poate așa ceva, că vrei să mă prinzi pe mine, să mă ai în genunchi”, a spus Râmescu.

Acesta a spus că a rezistat un an şi jumătate unor presiuni imense: „Domnul Caragea m-a prins o dată la meciul Pandurilor și a venit în lojă lângă mine și m-a jignit în continuu. Mi-a spus așa: Ce  mă, ești corect? Las că îți fac eu câteva dosare să te învăț minte și așa a fost.Cu o săptămână înainte de nunta fetei mi-a spus că o să fac nunta jos în beciul de la IPJ și îi pune pe unii să-mi rupă organele interne, așa cum mi-a spus și la Crăciun, și la Paște.  Acum poate să mă ia, să mă aresteze, că până acum stăteam cu sufletul la gură când vedeam o mașină de poliție. Am măritat fata, acum nu mă mai interesează”.

Vizualizări: 293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: